Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τη βελτίωση των υποδομών για την μετακίνηση Ατόμων με Αναπηρία ζήτησαν τα μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας

Τη βελτίωση των υποδομών για την μετακίν...

Σε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο

Την Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο Χαράλαμπο και μέλη της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Στη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και με πνεύμα συνεργασίας και από τις δύο πλευρές, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και κατατέθηκε λεπτομερής και εμπεριστατωμένη Ατζέντα, η οποία είχε κοινοποιηθεί και με email προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με προτάσεις και αιτήματα της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και  Νοτίων Ιονίων Νήσων  με τα εξής θέματα:

1.            Βελτίωση των υποδομών των πόλεων για την μεταφορά και την μετακίνηση Ατόμων με Αναπηρία.

2.            Δημιουργία πρόσβασης κινητικά αναπήρων, των παραπληγικών και τετραπληγικών σε παραλίες στα πλαίσια της Περιφέρειας.

3.            Δημιουργία και χρηματοδότηση Δομών Σταθμών Ημερήσιας Απασχόλησης-Εκπαίδευσης-Φροντίδας ανηλίκων ή και ενηλίκων ΑμεΑ και άτομα με ψυχική αναπηρία μέσω του Προγράμματος ΕΣΠΑ.

4.            Δημιουργία Μονάδων Φιλοξενίας ΑμεΑ.

5.            Στήριξη των φορέων του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος και επέκταση των γραφείων της Π.ΟΜ.Α.με.Α Δ.Ε και Ν.Ι.Ν.

6.            Δημιουργία Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης/Αποκατάστασης Κωφών, Λογοθεραπεία-Διερμηνέας Νοηματικής Γλώσσας.

7.            Βελτίωση της Αιμοδοτικής Πολιτικής Νοσοκομειακών Μονάδων.

8.            Δημιουργία κατασκηνώσεων για ΑμεΑ, οι οποίες θα είναι πλήρως προσβάσιμες καθώς και βελτίωση των υπαρχόντων εγκαταστάσεων.

9.            Επιτακτική η ανάγκη δημιουργίας ΕΕΕΕΚ στα Καλάβρυτα και στην Αιγιάλεια.

10.          Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου Α.Ε-Ελεύθερη διέλευση αναπηρικών αυτοκινήτων από όλα τα διόδια της χώρας και της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου.

11.          Χρηματοδότηση Δομών και Φορέων Ατόμων με Αναπηρία.

Ειδικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκε ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα συνεργαστεί με την Π.ΟΜ.Α.με.Α Δ.Ε και Ν.Ι.Ν. για τη διοργάνωση ενός διήμερου συνεδρίου με θέμα την Αποϊδρυματοποίηση , την Ανεξάρτητη Διαβίωση των Ατόμων με Αναπηρία και τον ρόλο του Προσωπικού Βοηθού, με συντονιστή την Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, όπως επίσης και για άλλες δράσεις, μέχρι το τέλος του 2020, όπως:

•             Συνεργασία για θέματα Ψυχικής Υγείας με δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας(10 Οκτωβρίου).

•             Δημιουργία έντυπου-ενημερωτικού-περιοδικού υλικού  που θα αφορά θέματα Ατόμων με Αναπηρία, χρονίως πασχόντων, θέματα υγείας κλπ., με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση ως προς το τομέα της αναπηρίας.

•             Προγραμματισμός πραγματοποίησης εκ νέου συνάντησης, ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να στηρίξει προσβάσιμη ηλεκτρονική Πλατφόρμα, η οποία θα αποτελέσει διαδικτυακό χάρτη για τα Άτομα με Αναπηρία.

Τέλος να αναφέρουμε πως στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας , Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.με.Α Δ.Ε και Ν.Ι.Ν., Αντώνης Χαροκόπος, ο Ταμίας, Γεράσιμος Παπαστεφανάτος και η Αναπληρ.Ταμίας, κα Μπίκου Χριστίνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις