Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Επαναπροβάλλεται το φιλμ του Μπέργκμαν "Πρόσωπο με Πρόσωπο"

Επαναπροβάλλεται το φιλμ του Μπέργκμαν &...

Από 10/9/2020 στις Ελληνικές αίθουσες, σε διανομή της Weird Wave

Η βραβευμένη ταινία του σπουδαίου Σουηδού σκηνοθέτη Ίνγκμαρ Μπέργκμαν «Πρόσωπο Με Πρόσωπο - Face To Face», τιμημένη με Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ξένης ταινίας και με 2 υποψηφιότητες για 2 Όσκαρ, επανακυκλοφορεί στις Ελληνικές αίθουσες από τις 10 Σεπτεμβρίου 2020 σε διανομή της Weird Wave.

Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο ψυχικό βάθος στην οθόνη... και όμως, ο χαρακτήρας που δημιουργεί η Λιβ Ούλμαν σχεδόν μοιάζει να υπάρχει έξω από το σύμπαν που της παρέχει ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν», είχε γράψει για την ταινία ο κριτικός Roger Ebert.

Σύνοψη:

Η διακεκριμένη ψυχίατρος Τζένι Ίσακσον είναι παντρεμένη με τον επίσης επιτυχημένο ψυχίατρο Έρικ. Ο φόρτος εργασίας και μια σειρά από γεγονότα ταράζουν την ψυχική ηρεμία της και την οδηγούν σε νευρικό κλονισμό. Η Τζένι εμφανίζει σημάδια ψύχωσης, με ψευδαισθήσεις και οράματα που δυσκολεύουν τις καθημερινές της ασχολίες, και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή.

«Αυτή είναι μια ταινία για τη ζωή, τον Έρωτα και τον Θάνατο. Και αυτό γιατί τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό. Να ασχολείται κανείς. Να σκέφτεται. Να ανησυχεί. Να είναι χαρούμενος για αυτό.», είχε πει ο Μπέργκμαν για την συγκεκριμένη ταινία Σουηδικής παραγωγής 1975. Στα Όσκαρ κέρδισε υποψηφιότητες για καλύτερη σκηνοθεσία και α’ γυναικείου ρόλου.

Πλάι στην 81χρονη σήμερα Λιβ Ούλμαν έπαιζε ο Erland Josephson -Έρλαντ Γιόσεφσον  (1923-2012).

Διάρκεια: 129 λεπτά.

Η ταινία είχε προβληθεί και εκτός συναγωνισμού στο Φεστιβάλ Καννών το 1976.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture