Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Θρηνούν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τον αλεξιπτωτιστή από την Ηλεία

Θρηνούν οι Ένοπλες Δυνάμεις για τον αλεξ...

Ο άτυχος άνδρας βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα

Συγκλονισμένες είναι οι ένοπλες δυνάμεις μετά τον τραγικό χαμό του 34χρονου αλεξιπτωτιστή Κώστα Μελιγκώνη που εντοπίστηκε νεκρός σε υδροβιότοπο στα Μέγαρα. Ο άτυχος νέος παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους κατά τη διάρκεια νυχτερινής άσκησης.

Ο άτυχος άνδρας βγήκε εκτός της ζώνης ρίψης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, μετά την ολοκλήρωση της άσκησης, διαπιστώθηκε ότι ο λοχίας έλειπε και αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση αναζήτησης.

Αστυνομία, λιμενικό, πυροσβεστική και στρατός ήταν επί ποδός όλη τη νύχτα, όμως τελικά τα ξημερώματα ο επαγγελματίας οπλίτης εντοπίστηκε αιμόφυρτος σε υδροβιότοπο στο Βουρκάρι Μεγάρων. Αμέσως μεταφέρθηκε στο 401, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Ο 34χρονος Κώστας διέμενε μόνιμα στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου θα γίνει και η κηδεία του στον Ιερό Ναό Αγίας Ευθυμίας, ενώ θα ταφεί στο νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου.

Ο 34χρονος ήταν γεννημένος αλεξιπτωτιστής λένε οι φίλοι του στο Χάβαρι Ηλείας, απ΄όπου καταγόταν. Όπως αποκάλυψε στο Star φίλος του αλεξιπτωτιστή, του άρεσε πάρα πολύ η δουλειά του, ήταν ένα παιδί γεμάτο ενέργεια, γεμάτο ζωή. Λάτρευε το ποδόσφαιρο, έπαιζε στην εθνική ομάδα ενόπλων δυνάμεων, ενώ είχε αδυναμία και στη σκοποβολή.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια του λοχία των Αλεξιπτωτιστών, που τραυματίστηκε θανάσιμα σήμερα κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης, εκφράζοντας την οδύνη της για το τραγικό αυτό συμβάν.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική νυχτερινή άσκηση» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του λοχία.

«Γνωρίζω καλά τις προσπάθειες των ενστόλων μας να αποφεύγονται τα ατυχήματα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις μονάδες. Η εκπαίδευση όμως είναι επίπονη ώστε να κρατά το στράτευμα αξιόμαχο. Και, δυστυχώς, εκεί καραδοκεί και ο κίνδυνος».

Οι συνθήκες της οδυνηρής απώλειας σίγουρα θα διαπιστωθούν. Αλλά τώρα, είναι ώρα περισυλλογής. Η σκέψη μου στρέφεται στην οικογένεια του λοχία που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα της" προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Επίσης σημειώνει ότι μίλησε με τον αδελφό του λοχία, που ανήκει επίσης στις επίλεκτες δυνάμεις. «Και ένιωσα διπλά λυπημένος. Αλλά και διπλά υπερήφανος. Από αυτόν, και όλους τους συναδέλφους του, ένα μόνο ζητώ: Κάντε το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις