Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μυτιλήνη: Άμεσα 2.000 έλεγχοι για κορωνοϊό στην Μόρια

Μυτιλήνη: Άμεσα 2.000 έλεγχοι για κορωνο...

Μετά το κρούσμα που εντοπίστηκε

Με στόχο την ανάσχεση της αυξητικής πορείας κρουσμάτων της νόσου του κορονοϊού στη Λέσβο, αλλά και των επιπτώσεων από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος της νόσου στον καταυλισμό των 12.500 προσφύγων και μεταναστών στο ΚΥΤ της Μόριας, επισκέφθηκε σήμερα το νησί, κλιμάκιο υγειονομικών με επικεφαλής τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα, το Διοικητή του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου και το Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου Χρήστο Ροϊλό.

Όπως ανακοινώθηκε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης το μεσημέρι στο κτήριο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, άμεσα με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το ερχόμενο Σαββάτο, θα πραγματοποιηθούν 2.000 έλεγχοι στον περίγυρο του σημείου διαμονής του ασθενούς πρόσφυγα στη Μόρια. Ενώ όπως είπε ο κ. Αρκουμενέας, με εντολή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια έχουν προκηρυχθεί θέσεις γιατρών για να στελεχωθεί τόσο το Νοσοκομείο Μυτιλήνης όσο και το ΚΥΤ της Μόριας. «Το ενδιαφέρον μας για το νησί είναι πολύ μεγάλο. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία στο νησί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και η κατάσταση στη Μυτιλήνη με την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Εκεί σημειώθηκε η ανάγκη τήρησης των μέτρων που έχουν ληφθεί, «μέτρα τα οποία δεν είναι τιμωρητικά αλλά είναι αναγκαίο να τηρηθούν».

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Μυτιλήνης Γιώργος Καμπούρης έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα ίδρυσης ιατρείου covid 19 για την αποσυμφόρηση του ΤΕΠ του νοσοκομείου και στην σημασία της συνεργασίας και τήρησης πλαισίου αρμοδιοτήτων με στόχο την ανάσχεση της αυξητικής πορείας κρουσμάτων.

Ας σημειωθεί εδώ ότι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης στις δυο παθολογικές κλινικές που έχουν μετατραπεί σε κλινικές covid 19, και στη Μονάδα λοιμωδών, σήμερα νοσηλεύονται 22 άτομα εκ των οποίων τα δυο διασωληνωμένα. Από τις 12 Αυγούστου όταν και ξεκίνησε το κύμα της πανδημίας έχουν εντοπισθεί 110 κρούσματα από τα οποία τα πέντε απεβίωσαν.

Λόγω της εμφάνισης τριών κρουσμάτων σε υγειονομικούς στο Νοσοκομείο έχει ανασταλεί πλήρως η λειτουργία των Τακτικών Χειρουργείων μέχρι νεότερης επανεκτίμησης των δεδομένων της πανδημίας. Επίσης έχουν περιορισθεί τα ραντεβού των ασθενών στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία. Τέλος είναι υπό περιορισμό το επισκεπτήριο των ασθενών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις