Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Τιμάται η ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου

Πάτρα: Τιμάται η ανακομιδή των λειψάνων ...

Στον ιερό ναό πλησίον της πλατείας Παπανδρέου - Το πρωί της Πέμπτης 3/9 θα τελεστεί αρχιερατική Θεία λειτουργία

Θρησκευτική πανήγυρη τελείται στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών για την επέτειο ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου. Ο εορτασμός ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης 2/9/2020 στις 19.00 με αρχιερατικό εσπερινό ενώ ακολουθεί στις 22.00 ιερά αγρυπνία όπου θα ιερουργήσει ο αρχιμανδρίτης π. Χριστοφόρος Μυτιλήνης.

Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη ποτ τιμάται η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, θα τελεστεί το πρωί πανηγυρική Θεία λειτουργία μετά κηρύγματος και το απόγευμα στις 7 μεθεόρτιος εσπερινός. Στις ιερές ακολουθίες θα είναι ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος που ήταν και για χρόνια προϊστάμενος του ναού.

Στο blog, i-n-ag-nektariou-patron.blogspot.com, με αφορμή την εορτή (η μνήμη του θαυματουργού Αγίου Νεκταρίου τιμάται στις 9 Νοεμβρίου) υπάρχει ανάρτηση που αναφέρει πως οι μαρτυρίες πολλών παρευρισκόμενων είναι κοινές και σαφείς πως ευωδίαζαν τα λείψανα του Αγίου Νεκταρίου κατά την ανακομιδή τους.

Όπως και σήμερα ευωδιάζουν. Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1953, το απόγευμα προς το βράδυ, ξεθάφτηκαν τα λείψανα και την επομένη 3 Σεπτεμβρίου υπήρξε ο κατάλληλος εορτασμός.

Μια ανερμήνευτη ευωδιά πλημμύρισε τους πάντες.

Μάλιστα στο πρακτικό της γυναικείας κοινοβιακής Μονής της Αγίας Τριάδος, που συνεδρίασε το απόγευμα της 3ης Σεπτεμβρίου 1953, αναφέρεται, μεταξύ άλλων: «...Εκτός του προϊσταμένου και Πνευματικού ημών Πατρός, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης Κυρίου Κυρίου Προκοπίου, παρευρέθησαν δε εκ θείας συμπτώσεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Αντώνιος, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ύδρας Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Ηλιόπουλος, Αρχιμ. Αμφιλόχιος Μακρής και ιεροδιάκονος Σεβαστιανός, άπας ο κλήρος Αιγίνης, ο Δήμαρχος, ο ειρηνοδίκης και ο διοικητής χωροφυλακής.

Περί δε την χθεσινήν 8 μ.μ. ώραν χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου πνευματικού ημών Πατρός και παρουσία των αναφερομένων Κλήρου και Αρχών, εγένετο η Ανακομιδή των ιερών Λειψάνων.

Σήμερον δε ετελέσθη Λειτουργία, συλλειτουργησάντων μετά του εφημερίου της Ιεράς ημών Μονής Αρχιμανδρίτου Τιμοθέου, των Αρχιμανδριτών Ιωάννου, Χρυσάνθου, Καλλιοπίου, Παύλου και των ιερέων Δημητρίου, Παναγιώτου και Αναστασίου και του ιεροδιακόνου Σεβαστιανού. Εις τους αίνους εγένετο η προσκύνησις της Αγίας Κάρας του θείου Ιεράρχου Αγίου Νεκταρίου, πλημμυρησάσης το εκκλησίασμα αρρήτου ευωδίας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις