Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας για το νεαρό αλιεργάτη: Να διαπιστωθούν ακριβώς τα αίτια του θανάτου

Συνδικάτο Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας για τ...

Επίσης ζητά από το Λιμενικό, να καταγραφεί ως εργατικό ατύχημα & να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιοι μηχανισμοί για την διενέργεια ελέγχων στα αλιευτικά σκάφη

Με αφορμή το περιστατικό του 34χρονου αλιεργάτη από την Αίγυπτο που έχασε τη ζωή του το περασμένο Σάββατο 29/8/2020, όταν κατά την διάρκεια αλιείας παρασύρθηκε από το αλιευτικό εργαλείο των διχτυών και έπεσε στη θάλασσα από το αλιευτικό σκάφος «Παναγία» που επέβαινε, υπήρξε ανακοίνωση από το Κλαδικό Συνδικάτο Εργαζομένων Ποτών Τροφίμων Ν. Αχαΐας που αναφέρει πως «άλλος ένας νεκρός συνάδελφός μας μετανάστης αλιεργάτης από την Αίγυπτο, προστέθηκε στη λίστα των νεκρών της τάξης μας. Είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη που έρχεται να προστεθεί στις χιλιάδες άλλες περιπτώσεις εργατικών δυστυχημάτων που οφείλονται κυρίως στην απουσία μέτρων ασφάλειας των εργαζομένων και της υπερεντατικοποίησης της εργασίας από την εργοδοσία.

Καλούμε τη Λιμενική αρχή Πατρών να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να διαπιστωθούν ακριβώς τα αίτια του θανάτου και να καταγραφεί ως εργατικό ατύχημα.

Παράλληλα χρειάζεται τώρα να ενεργοποιηθούν όλοι οι αρμόδιοι μηχανισμοί για την διενέργεια ελέγχων στα αλιευτικά σκάφη για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και  ασφάλειας στα πληρώματα των σκαφών.

Εκφράζουμε τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στην οικογένεια του συναδέλφου».

Το περιστατικό συνέβη στη θαλάσσια περιοχή της Κάτω Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις