Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Το Σάββατο 5/9 τα εγκαίνια της έκθεσης γλυπτικής του Γιάννη Τσαγανά στην Αγορά Αργύρη

Το Σάββατο 5/9 τα εγκαίνια της έκθεσης γ...

Την έκθεση διοργανώνει ο Ελληνογερμανικός Σύνδεσμος Αχαΐας

Στο  πλαίσιο των  εκδηλώσεων  εορτασμού  της  τριαντάχρονης παρουσίας  του Ελληνογερμανικού  Συνδέσμου Αχαΐας, διοργανώνεται αναδρομική έκθεση των γλυπτών δημιουργιών του Γιάννη Τσαγανά, στον  εκθεσιακό  χώρο της Αγοράς  Αργύρη,  στην  Αγίου Ανδρέου 12 και Ζαΐμη στην Πάτρα.

Ο  Γιάννης Τσαγανάς  και  η  σύζυγός  του  Άστριντ είναι  από  τα  παλαιότερα  μέλη  του Ελληνογερμανικού Συνδέσμου  και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφορικά με την έκθεση, «αποτελεί  για  εμάς χαρά και τιμή να συνδιοργανώσουμε την έκθεσή του».

Ο  Γιάννης Τσαγανάς  έχει γεννηθεί το 1930 στην Πάτρα και σπούδασε από  το  1957 έως το 1965 στην Βόννη  της Γερμανίας,  όπου ασχολήθηκε με την γλυπτική. Επέστρεψε στην Πάτρα, συνεχίζοντας αδιάκοπα να δημιουργεί με τα χέρια του γλυπτά και κατασκευές, εμπνευσμένα  από  τα  ερωτήματα  της ζωής,  την πολιτική, το περιβάλλον και την κοινωνία.

Μέχρι σήμερα ο Γιάννης Τσαγανάς δεν έχει σταματήσει να δημιουργεί και να φιλοτεχνεί έργα με την τεχνική της χύτευσης σε ορείχαλκο, μπρούτζο και αλουμίνιο. Η έκθεση θα  παραμείνει στην  «Αγορά  Αργύρη» από  την  4η Σεπτεμβρίου  έως  και την Πέμπτη  17 Σεπτεμβρίου  2020.

Το  ωράριο λειτουργίας είναι καθημερινά 9:00-14:00 και 17:00-21:00.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν αυτό το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020 στις 19.00 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture