Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μενδώνη στις Μυκήνες: Το πολύ - πολύ οι επισκέπτες θα βλέπουν λίγο μαύρο

Μενδώνη στις Μυκήνες: Το πολύ - πολύ οι ...

Η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο

Καθησυχαστική για τις ζημιές που προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στις Μυκήνες, εμφανίστηκε η Λίνα Μενδώνη σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ, κατά την επίσκεψή της στον αρχαιολογικό χώρο.

«Η ζημιά στον αρχαιολογικό χώρο ήταν η λιγότερη δυνατή καθώς ήταν απολύτως αποψιλωμένος ο χώρος και δεν υπήρχε καύσιμη ύλη που θα δημιουργούσε θερμικά φορτία τα οποία θα επιβάρυναν και θα δημιουργούσαν προβλήματα στους δομικούς λίθους των μνημείων» είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η οποία μετέβη επιτόπου σήμερα το πρωί για αυτοψία.

«Το πολύ πολύ αυτό που θα βλέπουν οι επισκέπτες τις αμέσως επόμενες μέρες είναι λίγο μαύρο στο χώμα. Έχουν καεί τα ξερά χόρτα, τα οποία όπως υποστήριξε ήταν απολύτως ξυρισμένα», σημείωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Πολιτισμού.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού οι περιοχές που επλήγησαν εντός του αρχαιολογικού χώρου είναι η Ανατολική Πτέρυγα του Ανακτόρου, οι Βόρειες Αποθήκες, η περιοχή του αρχαϊκού ναού στην κορυφή του λόφου, η άνω δυτική κλιτύς της Ακρόπολης, η ΝΔ Συνοικία και η περιοχή του Θρησκευτικού Κέντρου των Μυκηνών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων αναμένεται να προβεί σε εκτίμηση των συνεπειών της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυριακή, η οποία δεν έπληξε το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών, την κεντρική είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο (εκδοτήρια), την κεντρική είσοδο στην Ακρόπολη των Μυκηνών (Πύλη Λεόντων), τον Ταφικό Κύκλο Α, τα μνημεία στην βόρεια κλιτύ της Ακρόπολης, καθώς και τα κυκλώπεια τείχη.

Δείτε τις δηλώσεις της υπουργού στην ΕΡΤ:

Σκληρή κριτική από σύσσωμη την αντιπολίτευση

Έντονη κριτική στην υπουργό Πολιτισμού ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή σημερινές δηλώσεις της για την πυρκαγιά στις Μυκήνες. Σε ανακοίνωση του με τίτλο: «Απύθμενο θράσος: η Μενδώνη βλέπει μόνο "λίγο μαύρο στο χώμα"», η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι "η παγκόσμια κοινή γνώμη και η ελληνική κοινωνία είδαν χτες μια ανυπολόγιστη καταστροφή: πυρκαγιά κατέκαψε τις Μυκήνες, έναν από τους πιο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της χώρας μας".

Παράλληλα, σε δήλωση προέβη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΑλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας πως "οι εικόνες από την πρωτοφανή καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλούν θλίψη σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα. Η στάση της κυβέρνησης όμως, προκαλεί οργή.

Δριμεία κριτική εξαπολύσει και το ΚΚΕ, με σχετική του ανακοίνωση:

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις