Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη-Τραμπ

Συζήτησαν ξανά για τα ελληνοτουρκικά οι δύο ηγέτες

Νέα τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ντόναλντ Τραμπ. Όπως μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και επιβεβαιώθηκε από κυβενρητικές πηγές, ο Αμερικανός πρόεδρος τηλεφώνησε ξανά στον Πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει για όσα ειπώθηκαν μεταξύ του ίδιου και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη την επιδίωξή του για αποκλιμάκωση της έντασης.

Τι συζήτησαν οι δύο ηγέτες

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον Τραμπ, είπε: “Όπως γνωρίζετε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ τηλεφώνησε χθες στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στη συζήτηση που είχαν, ο Πρωθυπουργός έθεσε στον Αμερικανό Πρόεδρο το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ. Τόνισε, παράλληλα, ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες”.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις