Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Άμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστριών των σχολείων χωρίς όρους & προϋποθέσεις

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Άμεση μονιμοποίη...

Οι 177 πλήρους & μερικής απασχόλησης εργαζόμενοι, που αποφάσισε να διαθέσει στο Δήμο Πατρέων η κυβέρνηση, υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών

Για κοροϊδία σε βάρος της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών κάνει λόγο το Εργατικό Κέντρο Πάτρας αναφορικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για προσλήψεις καθαριστριών, καθώς τα στοιχεία από τους δήμους της περιοχής αποδεικνύουν, ότι πρόκειται για ένα αποσπασματικό μέτρο που αφενός δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων -φτάνοντας σε σημείο να μειώνει τις καθαρίστριες σε σχολικές μονάδες- αφετέρου μονιμοποιεί το καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Όπως συνεχίζει η ανακοίνωση, είναι αποκαλυπτική η κατάσταση στην πόλη της Πάτρας. Συγκεκριμένα, οι 177 πλήρους και μερικής απασχόλησης εργαζόμενοι, που αποφάσισε να διαθέσει στο Δήμο Πατρέων η κυβέρνηση, υπολείπονται κατά πολύ των πραγματικών αναγκών και κατά 5 των εργαζομένων, που εργάσθηκαν κατά την προηγούμενη σχολική περίοδο. Και όλα αυτά, τη στιγμή που και λόγο της πανδημίας οι ανάγκες καθαριότητας και ασφαλής λειτουργίας των σχολείων είναι αυξημένες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζει να επεκτείνει τις ελαστικές μορφές εργασίας, συνεχίζει το καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας των συγκεκριμένων εργαζομένων, και την ίδια ώρα βάζει σε κίνδυνο την υγεία εκπαιδευτικών και μαθητών.

Συνεχίζει να κοροϊδεύει τους εκατοντάδες εργαζόμενους στην καθαριότητα που για πολλά χρόνια και μέχρι σήμερα, ξεζούμισαν οι κυβερνήσεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και έργου, κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα. Εργαζόμενοι που καθημερινά έδιναν μάχη σε κάθε σχολική μονάδα, έκαναν στο ακέραιο το καθήκον τους παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό.  

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζόμενων στην καθαριότητα των σχολείων. Απαιτούμε εδώ και τώρα:

•             Εξασφάλιση όλου του απαραίτητου αριθμού μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, ώστε να διασφαλίζονται οι υγειονομικοί όροι καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.

•             Άμεση μονιμοποίηση όλων των καθαριστών – καθαριστριών των σχολείων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων, τονίζει τέλος η ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατουπαλληλικού Κέντρου της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις