Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: "Πονοκέφαλος" οι δεκάδες νοσούντες υγειονομικοί

Κορωνοϊός: "Πονοκέφαλος" οι δε...

Δεκάδες τα κρούσματα σε εργαζόμενους νοσοκομείων

Ένα ιδιαίτερα μεγαλο πρόβλημα, το οποίο μπορεί να κλιμακωθεί σε ακόμα μεγαλύτερο αποτελούν οι υγειονομικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, οι οποίοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) τουλάχιστον 70 γιατροί και λοιπό υγειονομικό προσωπικό εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό τον μήνα Αύγουστο.

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης έχουν εντοπιστεί 14 συνολικά γιατροί θετικοί στον ιό, που εργάζονται στην κλινική αναφοράς για τη νόσο COVID-19. Μάλιστα, 3 Λοιμωξιολόγοι που βρέθηκαν θετικοί δεν είχαν επιστρέψει από καλοκαιρινή άδεια, όπως οι υπόλοιποι, γεγονός που προκαλεί έντονο προβληματισμό για τη διασπορά του ιού.

Παράλληλα, στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης τα κρούσματα στους υγειονομικούς έχουν φτάσει τα 6, ενώ στο «Παπανικολάου» τα 9. Υπενθυμίζεται ότι στη Λάρισα έχουν επίσης εντοπιστεί 20 υγειονομικοί θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο το φαινόμενο της μαζικότητας των κρουσμάτων σε συγκεκριμένα νοσοκομεία δημιουργεί έντονο προβληματισμό και φόβο στους υγειονομικούς. «Στο πρώτο κύμα της πανδημίας τα κρούσματα μεταξύ των νοσοκομείων ήταν σποραδικά. Τώρα έχουν νοσοκομεία-εστίες του κορωνοϊού», αποδίδοντας το φαινόμενο στο γεγονός ότι πολλά άτομα τόσο στην κοινότητα όσο και στα νοσοκομεία είναι ασυμπτωματικά.

«Από τους 70 υγειονομικούς που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό τον Αύγουστο, πάνω από 50 είναι ασυμπτωματικοί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την διασπορά του κορωνοϊού», λέει ο κ. Γιαννάκος και καταγγέλλει ότι με έγγραφό του το υπουργείο Υγείας ζητά από τους υγειονομικούς που επιστρέφουν από θερινή άδεια να συνεχίζουν κανονικά να εργάζονται, περιμένοντας να βγουν τα αποτελέσματα του μοριακού ελέγχου.

«Τα τεστ μπορεί να κάνουν έως και δύο ημέρες για να βγουν. Αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να εργαζόμαστε κανονικά στα πόστα μας, θέτοντας άθελά μας σε κίνδυνο ασθενείς και συναδέλφους. Το υπουργείο με έγγραφό του μας ζητά να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε τηρώντας τα μέτρα προστασίας, αφού λόγω έλλειψης προσωπικού δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των κενών που δημιουργούν οι κατ' οίκον καραντίνες», υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο κ. Γιαννάκος ζητά να αυξηθούν τα παρεχόμενα μέσα ατομικής προστασίας προς τους υγειονομικούς, ώστε όπως λέει «να μην αναγκαζόμαστε να απολυμαίνουμε τα ίδια γάντια ξανά και ξανά κατά την 8ωρη βάρδια μας» και να γίνεται τεστ κορωνοϊού στους υγειονομικούς τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, όπως ισχύει σε αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις