Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Η σωστή μόνωση της ταράτσας εξασφαλίζει οικονομία στα σπίτια & καλύτερη ποιότητα ζωής

Η σωστή μόνωση της ταράτσας εξασφαλίζει ...

Η δαπάνη της μόνωσης αποσβένεται πολύ γρήγορα

Οι ανάγκες της εποχής μας για οικονομία φυσικών πόρων συνεχώς αυξάνονται. Η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει, με συνέπεια να μην μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα δυσβάσταχτα έξοδα που απαιτούνται, για την κάλυψη των αναγκών που αφορούν τη θέρμανση και ψύξη στα σπίτια μας. Αυτό καθιστά την μόνωση  της ταράτσας και των τοίχων ενός κτιρίου αναγκαία, εφόσον  θα μας αποτρέψει από αλόγιστη σπατάλη ενέργειας και εξόδων ενώ ταυτόχρονα θα μας εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα διαβίωσης.

Παλαιότερα οι άνθρωποι θεωρούσαν την μόνωση πολυτέλεια και  δεν προέβαιναν σε τέτοιου είδους εργασίες εάν δεν είχαν σοβαρό λόγο όπως την εισχώρηση της υγρασίας σε μεγάλο βαθμό. Στη σημερινή εποχή αυτό έχει αλλάξει και οι ενδιαφερόμενοι πολλαπλασιάστηκαν,  ενώ ο καθένας φροντίζει για την τοποθέτηση της μόνωσης στο κτίριο από την αρχή της κατασκευής του, αλλά και αργότερα με την χρήση των διαφόρων επιδοτούμενων προγραμμάτων όπως το «εξοικονομώ».

Όλα αυτά μας δείχνουν ότι πλέον η μόνωση είναι επιτακτική ανάγκη για την εποχή μας και όχι πολυτέλεια όπως νομίζαμε πριν από μερικά χρόνια.

Επίσης, η αλλαγή των κλιματολογικών συνθηκών και επιδράσεων, όπως και η ανάγκη για χρήση υλικών που είναι φιλικά ως προς το περιβάλλον αλλά και την υγεία μας, έχουν ως συνέπεια τη συνεχή έρευνα των παραγωγών εταιρειών προκειμένου να προσφέρουν καινοτόμα εξελιγμένα υλικά προσαρμοσμένα στις δικές μας ανάγκες αλλά και του περιβάλλοντος.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για εξοικονόμηση ενέργειας σε κάθε κτίριο είναι η μόνωση ταράτσας αλλά και των τοίχων.

Τα υλικά που συναντάμε σήμερα και αφορούν μόνωση της ταράτσας είναι ο περλίτης, διογκωμένο eps και εξηλασμένο πολυστυρένιο xps, ελαφρά κυψελοειδή μπετά, πετροβάμβακας και σε ειδικές περιπτώσεις η διογκωμένη πολυουρεθάνη  όπως και διάφορα πάνελ αποτελούμενα από φυτικές ίνες.

Τύποι εφαρμογών μόνωσης
Oι πιο συνηθισμένοι τύποι εφαρμογών σε μονώσεις ταρατσών  είναι η συμβατική κλασική μόνωση, η ανεστραμμένη, και η ελαφρού τύπου. Στις μονώσεις τοίχων ή αλλιώς θερμοπροσόψεις, συναντάμε υλικά όπως η διογκωμένη, η εξηλασμένη πολυστερίνη, ο πετροβάμβακας, και σε σπάνιες περιπτώσεις η διογκωμένη πολυουρεθάνη σε μορφή αφρού.

Μονωτικά και στεγανωτικά υλικά
Επίσης, στις εργασίες αυτές περιλαμβάνονται μονωτικά και στεγανωτικά υλικά όπως τα ασφαλτόπανα, εποξειδικές ρητίνες, επαλειφόμενα πολυουρεθανικά και ακρυλικά, μεμβράνες PVC, υαλοϋφάσματα και άλλα που αφορούν στεγανοποιήσεις και προστασία από την υγρασία. Οι εφαρμογές αυτές προστατεύουν τον οικοδομικό σκελετό κτιρίου και την διάβρωση του οπλισμού από την υγρασία. Καθιστούν πιο υγιεινή την ατμόσφαιρα και τις συνθήκες για τους διαμένοντες ειδικά για ανθρώπους με θέματα υγείας και αναπνευστικά προβλήματα.

Οφέλη από την μόνωση και απόσβεση
Τα οφέλη από ένα επαρκές μονωμένο κτίριο είναι πολλά και συμβάλλουν άμεσα στην οικονομία αλλά και στην υγεία μας. Πλέον, η δαπάνη της μόνωσης αποσβένεται πολύ γρήγορα χάρη στη μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας που παρέχει, αφού σε κάθε άλλη περίπτωση όπως προαναφέραμε, τα έξοδα για να διατηρήσουμε το σπίτι μας ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι είναι πλέον δυσβάστακτα και αυτό οφείλεται στην άνοδο  των τιμών του πετρελαίου αλλά και την οικονομική κρίση που μαστίζει την τελευταία δεκαετία την χώρα μας.

Περισσότερες πληροφορίες για μονώσεις και υλικά δείτε εδώΜονώσεις Monotica

 

 

 

*Το άρθρο αποτελεί προϊόν διαφήμισης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά