Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στο σινε-Κάστρο στο Ρίο το ψαγμένο φιλμ "Inception", 10 χρόνια μετά, σε επανέκδοση

Στο σινε-Κάστρο στο Ρίο το ψαγμένο φιλμ ...

Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος υπογράφει και το ολοκαίνουριο "Tenet" που έρχεται τέλη Αυγούστου

Για όσους σινεφίλ δεν το έχουν δει ή πιθανόν δεν το πολυθυμούνται ή δεν το πολυκατάλαβαν κατά την πρώτη του προβολή στις αίθουσες προ δέκα ετών όταν έκανε πρεμιέρα τον Ιούλιο του 2010, είναι μία καλή ευκαιρία να το δουν τώρα που επαναπροβάλλεται. Ο λόγος για το ιδιαίτερο φιλμ, διάρκειας 140 λεπτών, «Inception» του Κρίστοφερ Νόλαν που κυκλοφόρησε στις Ελληνικές αίθουσες σε επανέκδοση και παίζεται και στο σινε - Κάστρο στο Ρίο από τη Δευτέρα 17 έως και την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 στις 21.30.

Πρόκειται για μία αμερικανική περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας σε σκηνοθεσία και σενάριο του ιδιοφυούς Κρίστοφερ Νόλαν, ο οποίος φέτος έχει ετοιμάσει την ολοκαίνουρια ταινία του, το «Tenet» που τελικά αναμένεται να δούμε στην Ελλάδα από τις 26 Αυγούστου 2020 (εκτός πάλι απροόπτου) ενώ στις ΗΠΑ έχει ανακοινωθεί ότι θα βγει στις 4 Σεπτεμβρίου.

Στο «Inception» που είχε κάνει μεγάλη εντύπωση και είχε πάρει και πολύ καλές κριτικές (87% στο rotten tomatoes) πρωταγωνιστούν οι Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κεν Γουατάναμπε, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Έλεν Πέιτζ, Τομ Χάρντι, Κίλιαν Μέρφι, Ντίλιπ Ράο, Τομ Μπέρεντζερ και Μάικλ Κέιν.

Ο 46χρονος σούπερ σταρ Λεονάρντο Ντι Κάπριο ερμηνεύει τον Ντομ Κομπ, έναν εξειδικευμένο κατάσκοπο - κλέφτη ιδεών που εξάγει κρυφά πολύτιμες πληροφορίες από το ασυνείδητο μυαλό των στόχων του ενώ αυτοί κοιμούνται και ονειρεύονται. Μη μπορώντας να επισκεφτεί τα παιδιά του, του προσφέρεται μια ευκαιρία να αποκτήσει την παλιά του ζωή με αντάλλαγμα ένα σχεδόν ακατόρθωτο έργο: την "απαρχή", την εμφύτευση μιας ιδέας μέσα στο υποσυνείδητο ενός στόχου.

Η ταινία έγινε τεράστια εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία προ 10 ετών φτάνοντας τα σχεδόν 828 εκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες εισπράξεις (τα 292 εκατομμύρια προήλθαν από τις αίθουσες της Βορείου Αμερικής). Το φιλμ έλαβε 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ το 2011, συμπεριλαμβανομένης και της υποψηφιότητας για Καλύτερη Ταινία, κερδίζοντας τελικά σε 4 κατηγορίες, της καλύτερης φωτογραφίας, του καλύτερου ήχου, των ηχητικών εφέ και των καλύτερων οπτικών εφέ. Όπως έγραψε ο Χρήστος Μήτσης στο περιοδικό Αθηνόραμα, «θεαματικό, γεμάτο εκπλήξεις και μοντέρνες κινηματογραφικές ιδέες, το ονειρικό ταξίδι του Κρίστοφερ Νόλαν ξεπερνά τα προβλήματα της σεναριακής του εσωστρέφειας, βγάζοντας το θεατή εκστατικό από τον αφηγηματικό του λαβύρινθο».

Ο 50χρονος Νόλαν το 2017 εντυπωσίασε και προτάθηκε για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για την πολεμική ταινία «Δουνκέρκη» που ήταν υποψήφια και για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

Στο “Tenet” που περιμένουμε να το δούμε με αγωνία και ενδιαφέρον και στην Πάτρα, παίζουν οι Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον και Ρόμπερτ Πάτινσον και όπως ήδη έγραψαν δημοσιογράφοι και κριτικοί πρόκειται για μία ξεχωριστή ταινία με καταιγιστική δράση.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture