Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Βούλιαξαν από κόσμο τον φετινό Δεκαπενταύγουστο τα Καλάβρυτα

Βούλιαξαν από κόσμο τον φετινό Δεκαπεντα...

Ακόμη και οι ντόπιοι ξαφνιάστηκαν από την μεγάλη προσέλευση - Γεμάτα τα ξενοδοχεία του κέντρου αλλά και τα σπίτια στα Καλαβρυτοχώρια

Ίσως τον καλύτερο Δεκαπενταύγουστο τους τα τελευταία χρόνια γνώρισαν φέτος τα ιστορικά και μαρτυρικά Καλάβρυτα καθώς ο αριθμός των επισκεπτών το σαββατοκύριακο της Παναγίας ήταν εντυπωσιακός με αποτέλεσμα οι ντόπιοι επιχειρηματίες (ξενοδόχοι, καταστήματα εστίασης, κ.α.) να αναθαρρήσουν και να χαμογελάσουν για λίγο μέσα στην έντονα ανησυχητική περίοδο της έξαρσης κρουσμάτων της πανδημίας που σημειώνεται στη χώρα μας.

Το περασμένο Σάββατο 15 Αυγούστου 2020 δεν έπεφτε καρφίτσα στα Καλάβρυτα ενώ ξενοδοχεία του κέντρου της γραφικής ορεινής κωμόπολης δεν είχαν διαθέσιμα δωμάτια.

Τα Καλάβρυτα επέλεξαν πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι που αρέσκονται στον παραθερισμό στο βουνό καθώς και πολλά νέα παιδιά χαρίζοντας μία ξεχωριστή ζωντάνια στην περιοχή.

Επίσης υπήρξαν και κάποιοι ξένοι τουρίστες κυρίως Γάλλοι αλλά και από χώρες της ανατολικής Ευρώπης που ανέβηκαν Καλάβρυτα με το τρενάκι του Οδοντωτού ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των επισκεπτών του φετινού Δεκαπενταύγουστου στα Καλάβρυτα ήταν και κόσμος όχι μόνο από την Πάτρα και ευρύτερα την Αχαΐα ή την Κορινθία και την Αθήνα αλλά και από την Ήπειρο και πιο μακριά.

Το γεγονός πως το βουνό και δη του Χελμού έφερνε μοναδική δροσιά ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες μαζί με το οξυγόνο, την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού τοπίου, την ποιότητα στις προσφερόμενες υπηρεσίες (αν και οι τιμές ήταν ελαφρώς τσιμπημένες στο φαγητό) και το γεγονός επίσης πως η ευρύτερη περιοχή ήταν καθαρή από περιστατικά του covid-19 φαίνεται πως συνετέλεσε καθοριστικά ώστε φέτος τα Καλάβρυτα αν και ορεινός προορισμός να προσελκύσουν πολλούς επισκέπτες.

Στα Καλάβρυτα το σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου ήταν ο πρώην Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιος, ο οποίος μάλιστα στο τέλος της Θείας λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα ιερό Μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου δεν παρέλειψε να κάνει και την παρέμβαση του, και απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα προέτρεψε τον κόσμο να μην κάνει το εμβόλιο όταν θα ετοιμαστεί γιατί θα έχει μέσα το «τσιπ».

Επίσης στα Καλάβρυτα εθεάθησαν από τον βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου που έλκει την καταγωγή του από την περιοχή έως τους Ανδρέα Φούρα, Δημήτρη Κατσικόπουλο, Γιώργο Κουτρουμάνη (όλοι τους Καλαβρυτινοί στην καταγωγή), τον Δήμαρχο της πόλης Θανάση Παπαδόπουλο, κ.α. ενώ πριν τον Δεκαπενταύγουστο ήταν εκεί και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης.

Στα Καλάβρυτα παραθέρισαν τις μέρες αυτές και πολλοί Πατρινοί ενώ την Κυριακή το βράδυ στο προαύλιο του γυμνασίου της πόλης βρέθηκε και ο Πατρινός καραγκιοζοπαίκτης Κώστας Μακρής για παράσταση θεάτρου σκιών αλλά και ο δημοσιογράφος Χρήστος Στρατουλάκος με κάμερα του καναλιού Σκάι για τηλεοπτικό ρεπορτάζ για τις ειδήσεις, στο οποίο μίλησε και ο Κώστας Δαφαλιάς που εκπροσωπεί τους ξενοδόχους της περιοχής.

Να αναφέρουμε τέλος πως η μεγάλη προσέλευση ξάφνιασε έως και τους ντόπιους που δεν περίμεναν τόσο κόσμο μιας και είχαν ακυρωθεί εκδηλώσεις όπως πανηγύρια που είναι καθιερωμένα στην περιοχή τον Δεκαπενταύγουστο.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις