Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aνησυχία για τον κορωνοϊό - Πιο αυστηρά μέτρα "βλέπουν" επιστήμονες - ΒΙΝΤΕΟ

Aνησυχία για τον κορωνοϊό - Πιο αυστηρά ...

Kαμπανάκι από επιστήμονες για την τήρηση των μέτρων

Έξαρση παρουσιάζουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας γεγονός που οδήγησε στη λήψη περαιτέρω μέτρων ενώ προβληματίζει η εξέλιξη της επιδημίας. Ο  καθηγητής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Nίκος Σύψας αναφέρθηκε στο γεγονός του διπλασιασμού των κρουσμάτων στην Αττική και αναφέρθηκε σε μεγάλο ποσοστό διασωληνώσεων και εξέφρασε την ελπίδα τα μέτρα που ελήφθησαν να αποδώσουν στον περιορισμό της διασποράς.

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σχολίασε: «Τα μέτρα είναι αρκετά και ενδεχομένως να αυστηροποιηθούν λίγο περισσότερο. Το σημαντικό είναι να μην λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα, αλλά να τηρούνται αυτά που έχουμε, αλλά αυτό δεν γίνεται. Υπάρχει μια χαλαρότητα, παρατηρείται συνωστισμός και δεν υπάρχουν αποστάσεις. Ολα αυτά κάνουν διασπορά του ιού. Ισως να υπάρξουν πιο αυστηρά μέτρα στο τέλος της εβδομάδας αν τα πράγματα συνεχίσουν να επιδεινώνονται. Αν πρέπει να λάβουμε μέτρα θα το κάνουμε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή».

Σχετικά με το εμβόλιο που ανακοίνωσε η Ρωσία είπε: «Δεν γνωρίζουμε πολλά για το εμβόλιο που ανακοίνωσε η Ρωσία, γιατί δεν έχουν δημοσιευτεί όλα αυτά που ανακοίνωσε. Ελπίζουμε να είναι ένα ασφαλές εμβόλιο και να μην υπάρχουν παρενέργειες. Υπάρχει μια αβεβαιότητα στην διεθνή κοινότητα. Μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν κάνει κλινικές μελέτες φάσεως τρία, καθώς έτσι εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητα και στην ασφάλειά του».

Α. Εξαδάκτυλος: Είμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Αθανάσιος Εξαδάχτυλος λέγοντας ότι η κατάσταση είναι δύσκολη. «Πρέπει να ανησυχούμε. Έχουμε συμπληρώσει αρκετές ημέρες με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων. Βλέπουμε μια αύξηση στον αριθμό των νοσηλευόμενων και πολλοί είναι οι διασωληνωμένοι. Είμαστε στην αρχή ενός κύματος, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ακόμα πολλά. Χρειάζεται συνέπεια  για να αντιστραφούν οι αριθμοί και προσπάθεια. Αν εφαρμοστούν με συνέπεια τα μέτρα θα αποδώσουν». 

Σχετικά με τα αποτελέσματα των μέτρων εξήγησε: «Οι αριθμοί που ανιχνεύονται είναι μεγάλοι και χρειαζόμαστε εβδομάδες για την αναστροφή των κρουσμάτων. Είναι δύσκολο».

Ο Δεκαπενταύγουστος πλησιάζει, οι εκκλησίες θα υποδεχτούν πιστούς με τον Αθανάσιο Εξαδάχτυλο να συμβουλεύει: «Πρέπει να είμαστε με μάσκα τόσο στην εκκλησία όσο και στο προαύλιο. Να είμαστε σε απόσταση ενάμισι μέτρου για να μείνουμε ασφαλής και έτσι αποφύγουμε την μετάδοση του ιού».

 

Από την πλευρά του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, το βράδυ της Τρίτης, επεσήμανε ότι ο κορωνοϊός βρίσκεται σε έξαρση και θέλει χρόνο, όπως επισημαίνει, για να αντιστραφεί η κατάσταση. «Χρειάζονται 7 με 14 ημέρες για την επίδραση των μέτρων. Από την άλλη είναι εμφανές ότι έχουμε έξαρση με συνεχή τριψήφια νούμερα, ανοίγουν μονάδες, ενώ έχουν διπλασιαστεί οι αριθμοί των ασθενών που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη στην αναπνοή».

Παράλληλα, ο κ. Δημόπουλος υπογράμμισε πως οι αρμόδιοι φορείς παίρνουν μέτρα τα οποία κλιμακώνονται ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων αναμένουν οι επιστήμονες, βάσει των μέτρων που ελήφθησαν το τελευταίο δεκαήμερο και κυρίως με τη γενικευμένη χρήση μάσκας. Όπως επισήμανε ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ «Αναμένουμε μια σταθεροποίηση από το τέλος της εβδομάδας βάσει των μέτρων που ελήφθησαν τις τελευταίες 10 ημέρες με τη γενίκευση της μάσκας» και πρόσθεσε ότι «αν παραμείνουμε κάτω από 200 κρούσματα και δε δούμε 250-300 κρούσματα, είμαστε σε καλό επίπεδο».

 

skai.gr

Την ανάγκη να ληφθούν μέτρα για να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού, επεσήμανε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Χαράλαμπος Γώγος, Παθολόγος -Λοιμωξιολόγος, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Η πιστή τήρηση των μέτρων είναι το κλειδί, είπε ο κ. Γώγος. Επεσήμανε ότι η διασπορά είναι ανησυχητική. Επανέλαβε ότι τα μέτρα θα αυξάνονται ή θα ελαττώνονται ανάλογα τα επιδημιολογικά δεδομένα, δεδομένου ότι δεν μπορούμε να πάμε σε γενικευμένο lockdown.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις