Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Τραγωδία! Πέντε νεκροί στην Εύβοια από πλημμύρες - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στην Εύβοια. Ανείπωτη τραγωδία. Βρέφος 8 μηνών ανάμεσα στα θύματα.

Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στην Εύβοια. Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προατασίας Νίκο Χαρδαλιά που βρίσκεται στην περιοχή, οι νεκροί είναι πέντε από τις πλημμύρες στην Εύβοια. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι ένα βρέφος 8 μηνών. Επιπλέον τόνισε πως υπάρχουν και δύο αγνοούμενοι. Η νύχτα αλλά και οι ώρες που ακολούθησαν ήταν δραματικές. Χριστέ μου Παναγία μου τι είναι αυτό, ακούγεται να λέει μία εκ των κατοίκων σε βίντεο που ακολουθεί.

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

φωτο eurokinissi

Τραγικό το αποτύπωμα της κακοκαιρίας στην Ευβοια μια και ανάμεσα στου νεκρούς συγκαταλέγεται και ένα 8 μηνών βρέφος. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, η οικογένεια είχε πάει στα Πολιτικά Ευβοίας για διακοπές. Το σπίτι που έμεναν πλημμύρισε όπως και ολόκληρη η περιοχή. Ψάχνοντας το 8 μηνών μωρό τους, το βρήκαν δυστυχώς νεκρό μέσα στο πλημμυρισμένο σπίτι.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μετξύ άλλων δήλωσε: «Είναι μια δύσκολη μέρα. Ο κρατικός μηχανισμός έδωσε μια πολύ μεγάλη μάχη. Όλος ο μηχανισμός έδωσε έναν υπεράνθρωπο αγώνα. Η πρόβλεψη για το συγκεκριμένο φαινόμενο ήταν 63 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες. Η τελευταία μέτρηση που έχουμε επιβεβαιωμένη είναι πάνω από 350 χιλιοστά σε έξι ώρες. Αρκεί να θυμίσω ότι η Μάνδρα ήταν 272. Σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές. Οι σκέψεις μας είναι στους ανθρώπους που δεν τα κατάφεραν. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να φτιάξουμε δομές προστασίας. Από την πρώτη στιγμή ήμασταν στις περιοχές ώστε να αποφύγουμε τα μοιραία αλλά όλα έγιναν ξαφνικά. Ο μηχανισμός δεν αιφνιδιάστηκε. Να ευχαριστήσω όλους όσοι δίνουν τιτάνιο αγώνα και ειδικά τους άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής. Έχουμε πέντε νεκρούς και τρεις από αυτούς πνίγηκαν στην προσπάθεια να φύγουν. Αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Όταν έχεις ένα φαινόμενο, δεν ζητάς καμία εκκένωση γιατί μπορεί να σου κοστίσει ανθρώπινες ζωές», δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις