Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Συνεδρίασε η επιτροπή του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Συνεδρίασε η...

5η Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης

Την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 και ώρα 09:30 π.μ. στα γραφεία του επικεφαλής εταίρου, «Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Π.Ε. Αχαΐας», πραγματοποιήθηκε η 5η Συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο «Υποστήριξη του Υποέργου 3 «Διοικητικές Δαπάνες» και του Υποέργου 4 «Συνοδευτικά Μέτρα (5%)» της Πράξης με τίτλο «Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015-2016-Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Αχαΐας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΒΥΣ του ΤΕΒΑ παρουσία  του Προέδρου της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης, Ανδρέα Φίλια, (Περιφερειακού Σύμβουλου ΠΕ Αχαΐας και  Εντεταλμένου Σύμβουλου Βοηθού Περιφερειάρχη) και των μελών της επιτροπής:

1. Αρχιμανδρίτη π. Αρτέμιου Αργυρόπουλο, εκπροσώπου της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών

2. Μαρίας Σταυροπούλου, εκπροσώπου του Δήμου Αιγιαλείας

3. Ζήση Ζησιμόπουλου, εκπροσώπου του Δήμου Καλαβρύτων

4. Θεόδωρου Λάμπου, Προϊστάμενου Δ/νσης Δημόσιας Υγείας

5. Γεωργίας Πλώτα, Προϊσταμένης της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΔΕ κα Γεωργία Πλώτα.

Η επιτροπή ενημερώθηκε σχετικά με την πορεία υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων της Προγραμματικής Σύμβασης στο πλαίσιο της Πράξης ΤΕΒΑ, σχετικά το αίτημα της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών καταβολής Β΄ Δόσης χρηματοδότησης , πραγματοποιήθηκε έλεγχος και παραλαβή εργασιών που έχουν ολοκληρωθεί και προγραμμάτισαν τις εργασίες που απαιτούνται για την εκτέλεση της Προγραμματικής Σύμβασης.

Ο πρόεδρος επισήμανε στους εταίρους την σημασία των Συνοδευτικών Δράσεων του ΤΕΒΑ και του παρεμβάσεων για την καταπολέμηση των φαινομένων φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού, στοχευμένων στις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της κάθε κατηγορίας ωφελουμένων στην Π.Ε. Αχαΐας

H Ι.Μ. Πατρών έχει υλοποιήσει δράσεις του ΤΕΒΑ αξίας 70.751,38 ευρώ και συγκεκριμένα τις  «Καλοκαιρινό Πρόγραμμα μάθησης, δημιουργικής έκφρασης, κίνησης και ψυχαγωγίας για παιδιά 6 – 12 ετών», «Η Υγεία πάνω απ’ όλα… στης μαμάς την Κατσαρόλα για μητέρες και παιδιά 7 – 12 ετών» «Ιστορίες και Τραγούδια» για παιδιά 7 – 14 ετών», «ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ – Συμβουλευτική γονέων» και  «ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» και ο Δήμος Αιγιαλειας δράση με τίτλο: «Καλοκαιρινό πρόγραμμα μάθησης, δημιουργικής έκφρασης, κίνησης και ψυχαγωγίας για παιδιά 5-13 ετών», αξίας 16.000 €

Ο Δήμος Αιγιαλείας έχει ολοκληρώσει το αντικείμενο του ενώ οι εταίροι που συνεχίζουν την υλοποίηση, Ι.Μ. Πατρών και Δήμος Καλαβρύτων, βρίσκονται σε μία διαδικασία ανασχεδιασμού των δράσεών τους ούτως ώστε να είναι δυνατό να υλοποιηθούν ακόμα και σε συνθήκες πανδημίας (π.χ. εξ αποστάσεως) και επιπλέον γίνεται προσπάθεια οι δράσεις να ανταποκρίνονται σε ανάγκες που δημιουργεί η ίδια η πανδημία στον πληθυσμό των ωφελούμενων του ΤΕΒΑ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις