Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Η πολεμική σύρραξη Ελλάδας-Τουρκίας απλά μετατέθηκε χρονικά" - Τι λέει στο thebest.gr ο dr. Σπύρος Πλακούδας

"Η πολεμική σύρραξη Ελλάδας-Τουρκία...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Εξηγεί ο επίκουρος καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας στο πανεπιστήμιο Rabdan Academy στο Άμπου Ντάμπι Σπύρος Πλακούδας

Το thebest.gr σε μια προσπάθεια να αναλύσει σε βάθος τις κινήσεις της Τουρκίας στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, μίλησε με τον επίκουρο καθηγητή Εθνικής Ασφάλειας στο πανεπιστήμιο Rabdan Academy στο Άμπου Ντάμπι, Σπύρο Πλακούδα. Αυτά τα οποία μας εξήγησε ο κ. Πλακούδας για τις βλέψεις της Τουρκίας, είναι άκρως ανησυχητικά. Χωρίς διάθεση τρομοκρατίας και ταυτόχρονα χωρίς να κρύβει τα λόγια του, ο επίκουρος καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας στο πανεπιστήμιο Rabdan Academy στο Άμπου Ντάμπι, αναφέρει πως η Τουρκία με την NAVTEX έκανε μια "πρόβα πολέμου" στο Αιγαίο. Κατάφερε να μετρήσει την ετοιμότητα της Ελλάδας να αντιδράσει και ταυτόχρονα μέτρησε τον αριθμό και την ένταση των αντιδράσεων των "συμμάχων" της Ελλάδας.

Οι "χλιαρές απαντήσεις" στην προκλητικότητα του Ερντογάν, απλά μεταθέτουν χρονικά μια καλά οργανωμένη σύρραξη Ελλάδας - Τουρκίας, σύμφωνα με την γεωστρατηγική ανάλυση του κου Πλακούδα.

'Είναι καιρός να αντιδράσουν πραγματικά και οι άλλες απειλούμενες χώρες και να ανακόψουν την επεκτατική πολιτική του Ερντογάν" δηλώνει στο thebest.gr ο κ. Πλακούδας, ο οποίος προσθέτει πως "αν δεν μπορέσουμε να προστατέψουμε εμείς τον εαυτό μας απέναντι στις ορέξεις της γείτονος και του μιλιταριστικού δόγματός της, δύσκολα και όχι έγκαιρα, θα το κάνει κάποιος σύμμαχος της Ελλάδας για λογαριασμό μας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις