Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Γρ. Αλεξόπουλος: Δώστε λύση σε Άνω Καστρίτσι και Τσουκαλαίικα

Γρ. Αλεξόπουλος: Δώστε λύση σε Άνω Καστρ...

Δήλωση με αφορμή τα προβλήματα με το νερό

Στην ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της Πάτρας, "Πρωτεύουσα Ξανά", Γρηγόρη Αλεξόπουλου επισημαίνεται:

Ενώ βρισκόμαστε στην «καρδιά» της θερινής περιόδου, στον Δήμο της Πάτρας, τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, υπάρχουν περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης. Και αυτό δεν συμβαίνει τώρα, δεν είναι δηλαδή κάτι έκτακτο που καλούνται να διαχειριστούν η ΔΕΥΑΠ και ο Δήμος Πατρέων, αλλά είναι μια κατάσταση που παρατηρείται επί πολλούς μήνες και δυσκολεύει αφάνταστα τη ζωή των κατοίκων χωρίς να έχει καταστεί ακόμη δυνατόν να επιλυθεί το πρόβλημα παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και τις αναφορές τους προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Ο λόγος για το πρόβλημα ύδρευσης στην Kοινότητα Άνω Καστριτσίου, μια περιοχή που κάθε άλλο παρά της λείπουν οι υδάτινοι πόροι και το επίσης πολύ σοβαρό πρόβλημα άρδευσης στην περιοχή των Τσουκαλαιϊκων που  έχει ως  αποτέλεσμα όχι μόνο την ταλαιπωρία των πολιτών και των καλλιεργητών αλλά και την προβληματική λειτουργία του δικτύου πυρόσβεσης με όποιο κίνδυνο μπορεί να εγκυμονεί κάτι τέτοιο κατά την θερινή περίοδο.

Η πολύμηνη αδυναμία επίλυσης αυτών των δύο ζητημάτων οδήγησε πρόσφατα τους κατοίκους του Άνω Καστριτσίου και των Τσουκαλεαιϊκων στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

Η Παράταξη «Πρωτεύουσα ξανά!» έθεσε το θέμα προ ημερησίας διατάξεως στο τελευταίο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ, ενώ παρέστην στη συνεδρίαση και εγώ προσωπικά, προκειμένου να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων των δύο περιοχών και να ζητήσουμε να κινηθούν οι διαδικασίες άμεσης επίλυσης.

Δυστυχώς δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο σημείο να ξεκινήσει από κατοίκους του Άνω Καστριτσίου η αποστολή εξωδίκων προς τη ΔΕΥΑΠ.   

Θεωρούμε αδιανόητο εν έτει 2020 περιοχές της Πάτρας να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ύδρευσης και άρδευσης ιδίως κατά τους θερινούς μήνες και καλούμε τους αρμοδίους του Δήμου  να ασχοληθούν και να επιλύσουν άμεσα το πρόβλημα σε Άνω Καστρίτσι και Τσουκαλαίικα.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις