Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ενέργειες του Ιάσονα Φωτήλα να βρεθεί λύση για τους 35 κατολισθήσιμους - κατολισθαίνοντες οικισμούς της Αιγιάλειας

Ενέργειες του Ιάσονα Φωτήλα να βρεθεί λύ...

Συνάντηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή ΝΔ Αχαΐας, με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΑΓΜΕ κ. Ανδρέα Τσώκο

Επίσκεψη στην Ελληνική Αρχή Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) πραγματοποίησε ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Ιάσονας Φωτήλας.

Κατά τη διάρκειά της είχε την ευκαιρία να δει τον Γενικό Διευθυντή του οργανισμού κ. Ανδρέα Τσώκο. Συζήτησαν επί μακρόν θέματα που μετέφερε ο βουλευτής από την Αχαΐα και ειδικά το θέμα που έχει προκύψει με τους 35 οικισμούς στην Αιγιαλεία που αν και έχουν χαρακτηρισθεί συλλήβδην κατολισθήσιμοι από τη δεκαετία του ’60, εντούτοις έχουν χτιστεί επιπλέον οικήματα τα ενδιάμεσα χρόνια. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μια ολοκληρωμένη μελέτη που να χαρακτηρίζει ποιες συγκεκριμένες περιοχές (ίσως και τμήματα των οικισμών) ανήκουν στην κατηγορία των κατολισθήσιμων - κατολισθαινόντων.

Ο κ. Ανδρέας Τσώκος αντιλήφθηκε αμέσως το θέμα που του έθιξε ο κ. Φωτήλας για το σοβαρότατο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στους εν θέματι οικισμούς. Για το λόγο αυτό παρέθεσε τα συγκεκριμένα βήματα που πρέπει να γίνουν από τη μεριά των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων ώστε η ΕΑΓΜΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη να μπορέσουν να επεξεργαστούν τα στοιχεία και να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

Στη συνέχεια ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΓΜΕ κ. Ανδρέας Τσώκος ξενάγησε τον βουλευτή στο μουσείο Ορυκτών και Πετρωμάτων της ΕΑΓΜΕ με τα σπουδαιότατα εκθέματά του και τον ενημέρωσε για τις ενέργειες που κάνει ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού σύντομα να χαρακτηριστεί ως Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις