Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ο Δ. Σακαλής για το lockdown στα πανηγύρια: Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι που περιμένουν 4 μήνες το χρόνο

Ο Δ. Σακαλής για το lockdown στα πανηγύρ...

Ποια είναι η μέριμνα της πολιτείας για τα επαγγέλματα που πλήττονται από αυτήν την απόφαση, ρωτά ο κ. Σακαλής

Ο Αχαιός πρωτοψάλτης, καθηγητής ελληνικής παραδοσιακής μουσικής και ερμηνευτής Δημοτικών τραγουδιών Δημήτρης Σακαλής σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό ρωτήθηκε για την απόφαση απαγόρευσης των πανηγυριών από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων μετά τα φαινόμενα συνωστισμού που παρατηρήθηκαν.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σακαλής, "στις 2 Ιουλίου ξεκίνησαν τα πανηγύρια και στις 12 έκλεισαν λόγω συνωστισμού. Ήμουν από τους πρώτους πού φώναξα ότι πανηγύρι και γάμος χωρίς συνωστισμό δεν γίνεται. Ποια είναι όμως η μέριμνα της πολιτείας για τα επαγγέλματα που πλήττονται από αυτήν την απόφαση; Εκτός από τον κλάδο των μουσικών είναι οι σερβιτόροι και άλλα δέκα επαγγέλματα προμηθευτών. Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι που περιμένουν 4 μήνες το χρόνο να δουλέψουν για να καλύψουν το χειμώνα; Όλοι εμείς τηρήσαμε με ευλάβεια τα μέτρα. Μας είπαν όχι χορός στην πίστα αλλά ναι στα τραπέζια και αυτό κάναμε. Και ξαφνικά αναιρούν την προηγούμενη απόφαση τους λόγω νέων κρουσμάτων τα οποία είτε ήρθαν απ' έξω είτε από κάπου αλλού. Δεν έχουν όμως σχέση με τα πανηγύρια. Ας αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση. Ας ζητήσει τα εγγεγραμμένα μέλη κάθε σωματείου μουσικών και άλλων επαγγελματιών προκειμένου να χορηγήσει έκτακτο βοήθημα. Δεν μπορεί να μας αφήσει στο έλεος του Θεού".

*Ο Δημήτριος Σακαλής έχει γεννηθεί στα Άνω Σουδενέϊκα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Σε ηλικία 13 ετών άρχισε σπουδές στην Βυζαντινή Μουσική με τον πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελιστρίας Πατρών, τον αείμνηστο Γεράσιμο Φόρτη. Μαθήτευσε δίπλα του επί 5 έτη απ’ όπου και πήρε το Δίπλωμα του Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής το 1988, με βαθμό Άριστα, από την Δώριο Μουσική Σχολή. Το 1986 σε ηλικία μόλις 16 ετών ξεκίνησε ως Λαμπαδάριος του Ι.Ν. Αγίας Σοφίας Πατρών και το 1988 έως το 1990 προσελήφθη ως Πρωτοψάλτης στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παραλίας Πατρών.

Από το 1991 διακονεί ως Λαμπαδάριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Πατρών. Έχει συνεργαστεί με πολλές χορωδίες όπως του Συλλόγου των Εν Πάτραις Αιτωλοακαρνάνων «Ο Κοσμάς ο Αιτωλός», του Μουσικοχορευτικού Ομίλου «Ο Αριστείδης Μόσχος», του Λυκείου Ελληνίδων Πατρών ενώ από τον Φεβρουάριο του 2015 είναι διευθυντής της χορωδίας του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις