Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κώστας Καλαμπόκας: «Έχω επιλέξει να είμαι με το δίκιο των πολλών»

Κώστας Καλαμπόκας: «Έχω επιλέξει να είμα...

Ο 18χρονος που έμαθε κρατούμενος στη ΓΑΔΑ ότι πέρασε στη Νομική μίλησε για τα όσα πέρασε

Ο Κώστας Καλαμπόκας είναι ο 18χρονος που ο πατέρας του την ώρα που κατέβαινε από την κλούβα στην Ευελπίδων για να παρουσιαστεί στον ανακριτή του φώναξε: «Κώστα, Νομική Αθήνας πέρασες». Είναι ένας από τους εννέα συλληφθέντες στη μεγάλη διαδήλωση της Αθήνας ενάντια στην απαγόρευση των διαδηλώσεων. Ο Κώστας Καλαμπόκας είναι μέλος της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση και είχε δραστηριοποιηθεί στο μαθητικό κίνημα, συμμετέχοντας ενεργά στη συλλογικότητα «Ανυπόταχτος Μαθητής».

Ο Κώστας μίλησε για τα όσα έζησε στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: 

«Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Καλαμπόκας. Βρέθηκα στον δρόμο την Πέμπτη μαζί με δεκάδες χιλιάδες για να υπερασπιστώ το μέλλον μου και το αυτονόητο δικαίωμα στην ελευθερία της διαδήλωσης. Με συνέλαβαν τη στιγμή που η αστυνομία επιχειρούσε με βία και καταστολή να διαλύσει τη συγκέντρωση. Βρεθήκαμε μαζί με άλλους οκτώ συλληφθέντες, τέσσερα βράδια στη ΓΑΔΑ, με ψευδείς κι ανυπόστατες κατηγορίες. Θέλουν να μας παρουσιάσουν σαν τρομοκρατική απειλή, ενώ η πραγματική βία είναι η βία της φτώχειας, της ανεργίας, της εκμετάλλευσης, είναι η δολοφονική δράση των ΜΑΤ και των ΔΡΑΣΗ.

Με τη δίκη μας προσπαθούν να σπείρουν τον φόβο και την τρομοκρατία, εμείς όμως δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Έχω επιλέξει να είμαι με το δίκιο των πολλών και να παλεύω για μια πιο δίκαιη κοινωνία κι ένα καλύτερο μέλλον, και γι’ αυτό δεν μετανιώνω. Γι’ αυτά τα πράγματα θα συνεχίσουμε να παλεύουμε!

Οπως ίσως θα είναι σε πολλούς ήδη γνωστό, κατά τη διάρκεια της κράτησής μου στη ΓΑΔΑ ενημερώθηκα ότι η βαθμολογία μου στις Πανελλήνιες εξετάσεις μού επιτρέπει, εκτός απροόπτου, τη φοίτησή μου στη Νομική Σχολή Αθηνών. Το εν λόγω γεγονός σαφώς απετέλεσε ένα σημαντικό ψυχολογικό στήριγμα και με απάλλαξε από ένα βαρύ φορτίο άγχους αναφορικά με τις σχολικές μου επιδόσεις.

Αποτέλεσε επίσης και ιδιαιτέρως διαδεδομένη είδηση, καθώς υπήρξε αντικείμενο ενδιαφέροντος από πλήθος δημοσιογράφων και απλών πολιτών. Ωστόσο, παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες ενημερώθηκα για το προαναφερθέν συμβάν, δεν μπορώ παρά να αναλογιστώ πόσο πιο αντίξοες είναι οι καθημερινές συνθήκες διαβίωσης λαού και νεολαίας. Πόσο πιο βάρβαρο είναι, παραδείγματος χάριν, για έναν εργαζόμενο να πληροφορείται την απόλυσή του, όντας μόνος, ακόμη και στην ησυχία του σπιτιού του.

Αν υπάρχει ένα πράγμα που έμαθα και αισθάνθηκα, με ολόκληρη τη σημασία της λέξης, κατά τη διάρκεια της κράτησής μου είναι ότι η αλληλεγγύη είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Και αυτή η αλληλεγγύη είναι η κινητήριος δύναμη που παρέχει όχι μόνο στήριξη αλλά και προοπτική στους απανταχού καταπιεσμένους. Με αυτήν τη δύναμη θα νικήσουμε! Η απελευθέρωσή μας είναι μια μεγάλη νίκη του κινήματος αλληλεγγύης, εκφράζει τη δίκαιη οργή της νεολαίας και του λαού και πρέπει να γίνει η αρχή του ξηλώματος της βάρβαρης πολιτικής που οδηγεί λαό και νεολαία στον βούρκο της εξαθλίωσης και της βαρβαρότητας.

Ευχαριστούμε τους χιλιάδες νέους και πολίτες που στάθηκαν στο πλευρό μας! Η αλληλεγγύη που μας έδειξε ο κόσμος είναι η δύναμή μας αυτές τις μέρες και μας κάνει αισιόδοξους ότι η ιστορία είναι με το μέρος μας. Venceremos!»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις