Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Κώστα, περνάς Νομική!" φώναξε πατέρας στον συλληφθέντα γιο του

"Κώστα, περνάς Νομική!" φώναξε...

Στα δικαστήρια Ευελπίδων

Εκατοντάδες αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν χθες Παρασκευή έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ανάμεσα στις φωνές και τα συνθήματα ήχησε και η φωνή του πατέρα ενός εκ των συλληφθέντων που μετέφερε τα καλά νέα.

Εντύπωση και συγκίνηση προκάλεσε ένα περιστατικό που σημειώθηκε κατά τη μεταγωγή των εννέα συλληφθέντων από τα προχθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα, έπειτα από τη διαδήλωση ενάντια στο νέο νομοσχέδιο, στην Ευελπίδων.

Την ώρα που η κλούβα με τους συλληφθέντες ακινητοποιήθηκε και οι εννέα οδηγούνταν προς το Εφετείο, ο περήφανος πατέρας ενός, φώναξε από μακριά, ανάμεσα στους εκατοντάδες αλληλέγγυους που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, για να τον ακούσει ο 18χρονος γιος του: "Κώστα, Κώστα, Νομική Αθήνας περνάς!", αφού χθες ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

Απολογισμός των χθεσινών επεισοδίων στην περιοχή του Συντάγματος κατά την διάρκεια της μεγάλης διαδήλωσης ενάντια στο νομοσχέδιο για τα συλλαλητήρια, ήταν 15 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 9 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στο πέρας της διαδήλωσης σημειώθηκε μεγάλη ένταση και επεισόδια με χρήση δακρυγόνων και ρίψη βόμβων μολότοφ. Η ένταση ξεκίνησε στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής όταν φοιτητές επιχείρησαν να πλησιάσουν τον αστυνομικό κλοιό. Τότε τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν για να τους απωθήσουν κάνοντας εκτεταμένη χρήση χημικών. Η χρήση χημικών συνεχίστηκε μέχρι και τα Προπύλαια, ενώ μεγάλο κομμάτι της πορείας ήταν εγκλωβισμένο.

Η μεγάλη διαδήλωση της Πέμπτης είχε ως σκοπό τη διαμαρτυρία ενάντια στο νέο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, σύμφωνα με το οποίο προβλέπονται ευθύνες για τον "διοργανωτή" της συγκέντρωσης, καθώς και η συνεργασία του με τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές.

Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να διαλύσει κατά το δοκούν μια διαδήλωση εάν αυτή διεξάγεται χωρίς άδεια ή αν βάσει κριτηρίων που η ίδια θεσπίζει, δύναται να προκληθούν αναταραχές στην ομαλή κοινωνικοοικονομική ζωή της περιοχής.

 

 

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις