Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

«Σπιράλ»: Ευτυχής εξέλιξη η αξιοποίηση των καλλιτεχνών της πόλης

«Σπιράλ»: Ευτυχής εξέλιξη η αξιοποίηση τ...

Το σπιράλ επικροτεί, στηρίζει, παρακολουθεί και ελπίζει σε συνέχεια

Σε ανακοίνωσή της για την αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της καλλιτεχνικής κοινότητας της Πάτρας, η δημοτική παράταξη «Σπιράλ» με επικεφαλής τον Πέτρο Ψωμά, αναφέρει τα εξής:

«Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της καλλιτεχνικής κοινότητας της Πάτρας στις θερινές πολιτιστικές δράσεις που θα διοργανωθούν στην πόλη είναι μία ευτυχής εξέλιξη, που το σπιράλ χαιρετίζει και επικροτεί. Παρακολουθούμε εξ αρχής τις αγωνίες και τους αγώνες των επαγγελματιών της τέχνης, κατανοούμε τη δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει μετά την πανδημία και τα μέτρα, συμπάσχουμε, συμπαραστεκόμαστε στα αιτήματά τους και χαιρόμαστε με την -προσωρινή έστω- στήριξη που κατάφεραν να τους προσφέρουν οι πολιτιστικές δομές του Δήμου Πατρέων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η κατάρτιση ειδικών πολιτιστικών προγραμμάτων, η εύρεση χρηματοδότησης και η αποδοχή όλων των προτάσεων που κατατέθηκαν αποδεικνύουν περίτρανα πως μπορούν τελικά να δίνονται λύσεις και στα πιο φαινομενικά άλυτα ή αδιέξοδα προβλήματα. Αρκεί να υπάρχει διάθεση επίλυσης, να επικρατεί κλίμα συνεργασίας, να εξαντλούνται τα περιθώρια διαλόγου και συνεννόησης, να αξιοποιούνται οι σωστοί πόροι και να προσεγγίζονται οι καταστάσεις με έμφαση στον άνθρωπο και όχι στα κόμματα, στις μικροπολιτικές προτιμήσεις, τις ιδεοληψίες και τις εμμονές.

Η Δημοτική Αρχή απέδειξε πως αν θέλει, μπορεί να παίρνει λογικές και δίκαιες αποφάσεις. Δεν θα τα κατάφερνε αν δεν άκουγε προσεκτικά τα επιχειρήματα του κλάδου, αν δε δεχόταν να συνεργαστεί με την Περιφέρεια, αν δεν προσέγγιζε το θέμα με ουσιαστική ευαισθησία, αν δεν επέτρεπε την αξιοποίηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων, αν δε δούλευε με έναν τρόπο με τον οποίο δεν μας έχει συνηθίσει να δουλεύει. Μας εξέπληξε θετικά. Ικανοποίησε την πόλη και τους καλλιτέχνες της. Δεν μπορούμε παρά να συγχαρούμε τους χειρισμούς.

Η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της πόλης κατά προτεραιότητα αποτελεί πάγια θέση του σπιράλ, σε όλους τους τομείς. Χαιρόμαστε που, έστω τώρα, έστω στον πολιτισμό, βλέπουμε βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζουμε η τακτική να έχει συνέχεια και να μην αποδειχτεί μία ευχάριστη παρένθεση, λόγω covid-19 και των καταστάσεων που δημιούργησε. Εξακολουθούμε, μέσω των εξειδικευμένων στελεχών μας, να παρακολουθούμε στενά το σκεπτικό, τις κινήσεις και τις αποφάσεις τόσο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Πατρινό Καρναβάλι» όσο και του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις