Back to Top
#TAGS Αιγιάλεια Δελτίο Ειδήσεων Κορωνοϊός Η Επόμενη Μέρα ΧΑΡΤΗΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Οι καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ Αχαϊας στο θεατρικό σανίδι

Οι καθηγητές της Α' ΕΛΜΕ Αχαϊας στο θεατ...

Θεατρική παράσταση «Πυρκαγιές» της θεατρικής Ομάδας «Από κοινού»

Η θεατρική ομάδα «από κοινού» της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας, παρουσιάζει το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020  και ώρα 9:15  στο Ανοιχτό Θέατρο Κρήνης, το έργο του ΟυαζντίΜουαουάντ«Πυρκαγιές» σε σκηνοθεσία  Φώτη Λάζαρη. Η παράσταση εντάσσεται στο Φεστιβάλ  Ερασιτεχνικής Δημιουργίας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου Πατρέων, στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ  Πάτρας.Δύο νέα παιδιά, εκτελώντας την αινιγματική διαθήκη της μάνας τους, διανύουν ένα οδυνηρό ταξίδιστην Ανατολή, αφήνοντας την βολεμένη τους ζωή στην καπιταλιστική Δύση, για να ανακαλύψουν την αλήθεια που θα τα ανατρέψει όλα. Ένα επίπονο οδοιπορικό προς αναζήτηση της ταυτότητάς τους που τους σπρώχνει όλο και βαθύτερα στα σκοτάδια της ανθρώπινης ύπαρξης. Η ιδέα να φτάσουν στην πηγή της προέλευσής τους, να δουν τον εαυτό τους γυμνό στον καθρέπτη, χωρίς άμυνες, δοκιμάζοντας τα όρια τους, θα τους οδηγήσει στην συντριβή. Από εκεί όμως, από την αποσυναρμολόγηση παγιωμένων «σταθερών», θα ξεκινήσει η ανοικοδόμηση του εαυτού τους. Το ταξίδι τελικά είναι λυτρωτικό για κάθε νέα γενιά και το μεγάλο στοίχημα για να σταματήσει κάποια στιγμή η κακοδαιμονία αιώνων που σπρώχνει τους ανθρώπους στην καταστροφή. Οι «πυρκαγιές» είναι μια παράσταση που ετοιμάστηκε   με πολύ κόπο, με στόχο το σφυροκόπημα των θεατών με σφοδρά αισθήματα. Είναι μια συγκλονιστική αντιπολεμική ιστορία που αφορά καικαταγγέλλει  το δράμα των προσφύγων, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια υπαρξιακή αναμέτρηση. Ένα έργο ανεξάντλητο, πολυπρισματικό, επικών διαστάσεων, ένα οικουμενικό δράμα με πλοκή και δράση που κόβει την ανάσα, με πολλαπλά μηνύματα, ένα παλίμψηστο, που λειτουργεί ως θρίλερ, ως βουτιά στο υποσυνείδητο , ως ανατομία του ανθρώπου να ψάξει και να αποδεχτεί την οδυνηρή αλήθεια.

Λόγω των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των ανοιχτών θεάτρων εξαιτίας της πανδημίας,οι προσκλήσεις για τις συγκεκριμένες παρουσιάσεις έχουν εξαντληθεί. Το ταξίδι των παραστάσεων θα συνεχιστεί από το Σεπτέμβριο. Όλες οι εκδηλώσεις της θεατρικής μας ομάδας είναι με δωρεάν είσοδο.

Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση: Έφη  Γιαννοπούλου

Σκηνοθεσία, σχεδίαση σκηνικών, μουσική επιμέλεια:  Φώτης Λάζαρης

Υλοποίηση σκηνικών: Χρήστος Σιάχος, Γιώργος Ντάφλος,EnoShkadrani

Μουσική σύνθεση και ζωντανή εκτέλεση( συνθεσάιζερ, ηλεκτρική κιθάρα): Νίκος Αντωνίου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Βανταράκης

Ρύθμιση Φωτισμών: Αγγελίνα Βγενοπούλου, Βασίλης Βανταράκης

Σχεδιασμός ηχητικού περιβάλλοντος: Νίκος Αντωνίου

Ρύθμιση ήχου: Νέλλη Χασιώτη, Νίκος Αντωνίου

Σχεδιασμός κοστουμιών : Θεατρική ομάδα ‘’από κοινού’’                                                                                   

Φωτογραφία: Βασίλης Λάγιος

Παίζουν με την σειρά που εμφανίζονται:

Άγγελος Μπουμπούλης, Ελένη Νταή, Βασίλης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιάχος, Μαρία Δαλαμήτρου,  Ευτυχία Χρυσοβέργη,  Νίκος Κωσταντόπουλος , Νίκος Παναγόπουλος, Χρήστος Σταθόπουλος,  Παναγιώτα Οικονόμου,  Στέφανος Στάθης, Γιώργος Πουρνάρης,  Φώτης Λάζαρης, Δήμητρα Βαρβαρίγου, Ελένη Πανταζοπούλου, Δέσποινα Μάη.

Culture