Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δήμος Πατρέων: Νέα έκκληση για τον καθαρισμό οικοπέδων

Δήμος Πατρέων: Νέα έκκληση για τον καθαρ...

Για την αποφυγή πυρκαγιών

 

Νέα έκκληση για τον καθαρισμό ιδιόκτητων οικοπέδων από τα ξερά χόρτα, για την αποφυγή πυρκαγιών, απευθύνει με ανακοίνωσή του ο Δήμος Πατρέων. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Στα πλαίσια των απαραίτητων, μεταξύ άλλων, ενεργειών αντιμετώπισης  των προκλήσεων εκδήλωσης πυρκαγιάς στην αντιπυρική περίοδο, το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου, έχει απευθύνει έκκληση από τις αρχές Ιούνη στους ιδιοκτήτες ακαθάριστων οικοπέδων, να φροντίσουν άμεσα με ευθύνη τους όπως έχουν υποχρέωση για την αποψίλωση, την απομάκρυνση των υπολειμμάτων κοπής χόρτων – κλαριών, όπως και τυχόν άλλων εύφλεκτων υλικών που βρίσκονται εντός των οικοπέδων τους.

Επισημαίνεται ιδιαίτερα πως συνιστά επίσης υποχρέωσή τους η μεταφορά των υπολειμμάτων στο χώρο ΧΥΤΑ Δήμου Πατρέων (Ξερόλακκα) με δικά τους μέσα και να μην εναποθέτονται στους δρόμους και στα πεζοδρόμια της πόλης.

Οι εκκλήσεις έχουν γίνει δημόσια με ανακοινώσεις στα Μ.Μ.Ε, αλλά  και με αποστολή επιστολών και προφορικών οχλήσεων μέσω τηλεφώνου.

Η ανταπόκριση των δημοτών στη καθαριότητα των χώρων τους είναι σε ικανοποιητικό βαθμό θετική. Οι συνδημότες μας ενισχύουν με αυτό τον τρόπο, τη μείωση των κινδύνων πρόκλησης των πυρκαγιών, προστατεύουν την υγεία και τη ζωή των συνδημοτών μας, συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του Δήμου μας.

Διαπιστώνεται όμως, ότι παρόλο που έχουμε φτάσει στα μέσα καλοκαιριού ορισμένοι ιδιοκτήτες δεν φρόντισαν να προβούν στις εργασίες καθαρισμού των οικοπέδων τους με ταυτόχρονη απομάκρυνση των υπολειμμάτων κοπής, παρά τις επανειλημμένες επαφές προειδοποιήσεις - οχλήσεις του Αυτοτελούς Γραφείου Πολιτικής Προστασίας.           

Παρακαλούμε όσους ιδιοκτήτες οικοπέδων δεν έχουν προβεί ακόμα στο καθαρισμό των οικοπέδων τους να προβούν άμεσα, για να αποφευχθεί η επιβολή προστίμου, όπως προβλέπετε στις περιπτώσεις μη συμμόρφωσης όπως και επιβολή της δαπάνης του αυτεπάγγελτου καθαρισμού,  με στόχο την αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις