Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Ψηφίζεται εν μέσω θύελλας αντιδράσεων

Νομοσχέδιο για διαδηλώσεις: Ψηφίζεται εν...

Σήμερα η ψηφοφορία του νομοθετήματος

Εν μέσω θύελλας αντιδράσεων ψηφίζεται απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις

διαδηλώσεις ώστε να γίνει νόμος του κράτους. Ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, με τη στήριξη της Φώφης Γεννηματά έχει δηλώσει ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί», ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το Μέρα25 δηλώνουν ξεκάθαρα ότι τα όσα προβλέπει δεν θα γίνουν πράξη.

Μάλιστα, είναι πιθανό να επιλέξουν να μιλήσουν στην ολομέλεια της Βουλής οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν απόψε στην Αθήνα ενάντια στο νομοσχέδιο από τα εργατικά συνδικάτα. Η μια από το ΠΑΜΕ στις 8 το βράδυ στο Σύνταγμα και η δεύτερη από ΑΔΕΔΥ στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στην Πάτρα έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 8 το απόγευμα από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Όλγας, με κεντρικό σύνθημα «Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Όχι στην απαγόρευση των διαδηλώσεων».

«Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει “εγκληματικό” και “επικίνδυνο”», αναφέρει μεταξύ άλλων η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Εργατικό Κέντρο Πάτρας: Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας για την αποψινή διαδήλωση μεταξύ άλλων τονίζονται τα εξής:

«Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις ότι οι εργάτες θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους.

Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα.

Να βάλλουν καλά στο μυαλό τους ότι δε θα ζητάμε άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουμε απέναντι τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της πόλης μας και τα συνδικάτα τους, το λαό της Πάτρας και όλους τους μαζικούς φορείς, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τους συλλόγους της να καταδικάσουν το νομοσχέδιο έκτρωμα και να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στις 8μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο!

Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων.»

Στο αποψινό συλλαλητήριο στην Πάτρα συμμετέχει και η δημοτική Αρχή. Μάλιστα, το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατο ψήφισμά του χαρακτηρίζει ως «κατάπτυστο» το νομοσχέδιο και ζητά την άμεση απόσυρσή του.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου: «Το Δημοτικό Συμβούλιο, στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και τις κινητοποιήσεις των φορέων τους, ενάντια στο νομοσχέδιο και την κατάργηση του στην πράξη.

Θα συμμετέχει στο συλλαλητήριο στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στις 9 Ιούλη. Η φωνή των εργαζομένων και του λαού, δεν φιμώνεται. Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο.

Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει».

Στο αποψινό συλλαλητήριο της Πάτρας θα συμμετάσχουν μια σειρά από σωματεία και φορείς οι οποίοι απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις