Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ με κείμενο του στο CNN στηρίζει τον Τζο Μπάιντεν

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ με κείμενο του στο C...

Τέσσερα ακόμα χρόνια διακυβέρνησης Τραμπ και η χώρα θα οδηγηθεί στον απόλυτο αυταρχισμό, υπογράμμισε ο 83χρονος Αμερικανός ηθοποιός

Ο 83χρονος Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Robert Redford έκανε μία δημόσια παρέμβαση μέσω κειμένου του στο cnn.com όπου ούτε λίγο ούτε πολύ εξέφρασε την άποψη και τη σιγουριά πως στις Προεδρικές εκλογές τον ερχόμενο Νοέμβριο θα ψηφίσει τον Δημοκρατικό Joe Biden. Παράλληλα ο παλαίμαχος και πάντα ανήσυχος σε θέματα πολιτικής, κοινωνίας και περιβάλλοντος καλλιτέχνης ανέφερε πως 4 επιπλέον χρόνια με πρόεδρο τον Donald Trump θα είναι καταστροφικά και θα επιταχύνουν την κατηφόρα προς τον αυταρχισμό!

“Δεν συνηθίζω να ανακοινώνω δημοσίως την ψήφο μου αλλά θεωρώ πως αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές”, ανέφερε ο Redford στο κείμενο γνώμης - essay που δημοσιεύτηκε στο CNN.com ενώ στη συνέχεια έγινε πρώτη είδηση σε πολλά δημοσιογραφικά σάιτ και Μέσα ενημέρωσης όπως το deadline.com. “Πιστεύω πως ο Biden είναι το κατάλληλο πρόσωπο σε αυτή την κρίσιμη στιγμή γιατί ο Biden λειτουργεί και ενεργεί με την καρδιά του. Δεν εννοώ με αυτό πως τα βλέπει όλα μέσα από ένα συναισθηματικό πρίσμα αλλά πως διακατέχεται από ένα πάθος και μία ορμή που τον σπρώχνει στον σωστό δρόμο, να παλέψει ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις και τις οικονομικές ανισότητες και αδικίες και όλη αυτή η κατάσταση με τον κόσμο να δίνει μάχη για επιβίωση του δίνει το κίνητρο να παλέψει να βελτιώσει τα πράγματα”, είπε μεταξύ άλλων ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει αφοσιωθεί περισσότερο στις μάχες για την προστασία του περιβάλλοντος και αναμιγνύεται λιγότερο στα της πολιτικής απ’ ότι παλιότερα τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 ενώ έχει ενδιαφέρον το γεγονός πως στη σειρά του HBO «Watchmen» που είχε μεγάλη επιτυχία, υπάρχει ένα κεντρικός χαρακτήρας που είναι υποτίθεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ από το 1992 και δεν είναι άλλος από τον…Ρόμπερτ Ρέντφορντ.

Στην καριέρα του έκανε και πολιτικά φιλμ, όπως την κοινωνική ταινία με στοιχεία σάτιρας «The Candidate – Ο Υποψήφιος» το 1972 αλλά και το «Όλοι οι Άνθρωποι του Προέδρου» το 1976 για το σκάνδαλο Γουότεργκειτ.  

Ο Ρέντφορντ ακόμα επισημαίνει το έλλειμμα ηθικής του Trump, «ότι ως Πρόεδρος όφειλε να ενώνει το λαό και αντ’ αυτού σπέρνει τον διχασμό και σκέφτεται μόνο τον εαυτό του» ενώ υπογραμμίζει με νόημα, “άλλα 4 χρόνια με θητεία Τραμπ και η χώρα θα φτάσει στο σημείο όπου δεν θα μπορούν να διορθωθούν τα πράγματα”.

Ακόμα ο αγαπητός Αμερικανός ηθοποιός έστρεψε τα βέλη του και στην επιθετική πολιτική του Τραμπ στο περιβάλλον με την απόφαση του να αποτραβηχτεί από την συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή.

Τέλος ο Ρέντφορντ θυμήθηκε την περίοδο που ως παιδί άκουγε για τον Φραγκλίνο Ρούζβελτ - Franklin D. Roosevelt ενώ τέλος ανέφερε πως "παρά τις προσπάθειες του Trump σε καθημερινή βάση να μας διαιρέσει και να μας χωρίσει, ο κόσμος σαν να έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και η χώρα έχει αρχίσει να επανενώνεται, όπως τότε στα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου που ήμουν παιδί".  

Η βασική φωτ. είναι Shutterstock από την ανάρτηση του deadline.com

O Robert Redford είναι και παραγωγός και μέλος του συμβουλίου Natural Resources Defense Council.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Η φωτ. είναι Getty Images και δείχνει τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ σε σκηνή από τον "Υποψήφιο".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture