Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νέος Κανονισμός Καθαριότητας στο Δήμο Ναυπακτίας -Τι προβλέπει

Νέος Κανονισμός Καθαριότητας στο Δήμο Να...

Στόχος είναι ο Δήμος Ναυπακτίας να έχει την εικόνα που δικαιούται

Αυστηρότερα πρόστιμα για τους παραβάτες προβλέπει ο νέος Κανονισμός Καθαριότητας του γειτονικού Δήμου Ναυπακτίας, που διέπεται από δικαιώματα και υποχρεώσεις τόσο της Δημοτικής Αρχής όσο και των δημοτών.  Βασικές στοχεύσεις του νέου Κανονισμού όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, η ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, στην περίπτωση εναπόθεσης ξερών φύλλων, δέντρων, θάμνων ή απορριμμάτων κήπου χωρίς σακκούλες, αλλά και εναπόθεσης κλαριών σε πεζοδρόμια ή κοινόχρηστους χώρους, χωρίς υπόδειξη των Υπηρεσιών του Δήμου, το πρόστιμο μπορεί να ανέλθει σε 500 ευρώ, ποσό το οποίο διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.  Ενώ, το πρόστιμο που αντιστοιχεί σε ρύπανση με αφίσες, φέιγβολαν και συνθήματα μπορεί να ανέλθει σε 1.500 ευρώ, ποσό που επίσης διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.

Ο Δήμος και οι αρμόδιες Υπηρεσίες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταποκρίνονται στις αυξημένες ανάγκες, ωστόσο αυτό δεν αρκεί, καθώς και οι δημότες, από την πλευρά τους, θα πρέπει να συμβάλλουν στην τήρηση της καθαριότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για να δώσουμε στον Δήμο μας την εικόνα που δικαιούται, και όλοι επιθυμούμε, είναι η συνεργασία και η ενεργός συμμετοχή. 

Οι δημότες μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τον νέο Κανονισμό μέσα από το επίσημο site του Δήμου Ναυπακτίας: www.nafpaktos.gr και να επικοινωνούν για επιμέρους ζητήματα με το Γραφείο Δημότη: 15199

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις