Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 16 Ιουλίου, σε επανέκδοση το "Κυνήγι του Κλέφτη" με Κάρι Γκραντ & Γκρέις Κέλι

Στις 16 Ιουλίου, σε επανέκδοση το "...

Το φιλμ του 1955 σε σκηνοθεσία Άλφρεντ Χίτσκοκ το επανακυκλοφορεί στα ελληνικά σινεμά η εταιρεία Odeon

Το φετινό περίεργο και ιδιαίτερο καλοκαίρι λόγω της πανδημίας και των μέτρων, έχουν την τιμητική τους στα σινεμά οι επανεκδόσεις παλιών, κλασικών ταινιών. Μία απ’ αυτές είναι και το ρομαντικό φιλμ μυστηρίου «Το Κυνήγι του Κλέφτη – To Catch a Thief» παραγωγής του μακρινού 1955 σε σκηνοθεσία του «μετρ» των ταινιών τρόμου και μυστηρίου Άλφρεντ Χίτσκοκ. Το συγκεκριμένο φιλμ το επαναπροβάλλει σε καινούριες κόπιες η εταιρεία Odeon από την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 και είναι πιθανόν να το δούμε και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare στην Ακτή Δυμαίων που ξανάνοιξαν από την περασμένη Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020.

Σύμφωνα με το στόρι, ένας απόμαχος κλέφτης κοσμημάτων πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του όταν κινεί αδίκως υποψίες πως έχει επιστρέψει στο παλιό του επάγγελμα. Ο αλλοτινός γόης Κάρι Γκραντ και η Γκρέις Κέλι πριν γίνει πριγκίπισσα του Μονακό, πρωταγωνιστούν στην κλασική αυτή ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ που γυρίστηκε στη Νότια Γαλλία, στην κοσμοπολίτικη Γαλλική Ριβιέρα. Το σενάριο της ταινίας που έγραψε ο Τζον Μάικλ Χέιζ αποτελεί μία ελεύθερη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Ντέιβιντ Ντοντζ.

Η ταινία έλαβε 3 υποψηφιότητες για Όσκαρ και βραβεύτηκε με το Όσκαρ καλύτερης φωτογραφίας σε έγχρωμη ταινία.

Εκτός του Κάρι Γκραντ (1904-1986) και της Γκρέις Κέλι (1929-1982) παίζουν και οι Τζέσι Ρόις Λάντις, Τζον Γουίλιαμς.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ταινία αυτή ήταν η τελευταία που η τιμημένη με Όσκαρ Γκρέις Κέλι γύρισε για λογαριασμό του Χίτσκοκ καθώς η λαμπερή ηθοποιός παντρεύτηκε στη συνέχεια τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό. Χρόνια αργότερα ο Χίτσκοκ προσπάθησε να αναθέσει στην Πριγκίπισσα Γκρέις τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία «Μάρνι – Marnie», το 1964 αλλά η Κέλι αναγκάστηκε να αρνηθεί καθώς οι πολίτες του Μονακό αντέδρασαν αρνητικά στην ιδέα του να συμμετάσχει σε άλλη κινηματογραφική ταινία.

Επίσης όπως γράφει η Wikipedia, η ηθοποιός Τζόις Ρόις Λάντις που υποδύεται τη μητέρα της Γκρέις Κέλι στην ταινία, επρόκειτο να ερμηνεύσει το ρόλο της μητέρας του Κάρι Γκραντ στην θρυλική ταινία «Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων  - Νorth By Northwest», το 1959 όπου η Λάντις ήταν στην ηλικία νεώτερη του Γκραντ!

Διάρκεια του φιλμ «Το Κυνήγι του Κλέφτη», του στούντιο της Paramount: 106 λεπτά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture