Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Συνεχίζουν τον αγώνα οι καθηγητές - Στήνουν ενημερωτικό περίπτερο στην πλατεία Γεωργίου

Συνεχίζουν τον αγώνα οι καθηγητές - Στήν...

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, συνεχίζουμε τις δράσεις μας, ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης

Το ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας όπως αναφέρει με ανακοίνωση του, συνεχίζει τον αγώνα του ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης και προχωρά σε πρόγραμμα δράσης, με σημείο ενημέρωσης και αγώνα την Πλ. Γεωργίου το χρονικό διάστημα από 3/7- 10/7/2020 με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα δίκαια αιτήματα του κλάδου που αφορούν στο Δημόσιο Σχολείο.

Ακόμα προχωρά σε συγκρότηση Επιτροπών Αγώνα με τους παρακάτω άξονες- στόχους:

•             Σύνταξη κειμένων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα προβλήματα της Παιδείας.

•             Επικοινωνία με:   αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς λειτουργούς, γονείς και μαθητές, συλλόγους φοιτητών και πανεπιστημιακούς καθηγητές

 - Παρουσία σε ραδιοφωνική εκπομπή (ΕΡΑ).

- Παράσταση Διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψης της Υπουργού Παιδείας στην Αχαΐα Κλάους το Σάββατο 4/7/2020, στο 8ο περιφερειακό συνέδριο ανάπτυξης (λεπτομέρειες δράσης θα ανακοινωθούν σύντομα).

- Συμμετοχή στην προγραμματισμένη από το Δήμο Πατρέων πορεία την Κυριακή 5/7/2020 σχετικά με την υπογειοποίηση του τρένου, με συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου και πορεία έως τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Ρίου.

- Συμμετοχή στην συνάντηση φορέων με το Γενικό Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα την Τρίτη 7/7/2020, με την προϋπόθεση ότι θα δοθεί ο λόγος και στο σωματείο της ΕΛΜΕ.

Όπως προσθέτει η ανακοίνωση του Δ. Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας με πρόεδρο τον Σπύρο Ψαρρά,  στην Πλατεία Γεωργίου, θα είναι το σημείο του αγώνα, το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά 10:00 π.μ.-12:30μ.μ. και 19:00 μ.μ.-21:00 μ.μ., από 3 Ιουλίου 2020-ημέρα Παρασκευή ως και 10 Ιουλίου 2020-ημέρα Παρασκευή.

Το «πολιτικό-αγωνιστικό περίπτερο» αποτελεί κομμάτι της συλλογικής προσπάθειας των εκπαιδευτικών ενάντια στο νόμο Κεραμέως, που οδηγεί στην αντιεπιστημονική και αδικαιολόγητη  κατάργηση μαθημάτων, στον εξοβελισμό ειδικοτήτων, στην καταπάτηση εργασιακών  δικαιωμάτων, στη συρρίκνωση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

Επιδιώκουμε την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στα δίκαια αιτήματά μας που αφορούν στο Δημόσιο Σχολείο.

Επιδιώκουμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών, γονέων, μαθητών, φοιτητών, φορέων και συλλόγων, μέσα από μια σειρά συζητήσεων, δράσεων και παρεμβάσεων που θα πραγματοποιούνται την ώρα λειτουργίας του.

Σημείο αγώνα στην πόλη μας, σημείο αναφοράς, σημείο εκκίνησης, και προσδιορισμού, ένα «πολιτικό-αγωνιστικό περίπτερο» που χωράει όσους και όσες μάχονται ενάντια σε κάθε αντιεκπαιδευτικό-αντιπαιδαγωγικό μέτρο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις