Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ξεκινά σήμερα το 8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Πάτρα: Ξεκινά σήμερα το 8ο Αναπτυξιακό Συνέδριο

Το 8th Regional Growth Conference

 Ξεκινά σήμερα τις εργασίες του το 8th Regional Growth Conference στην Πάτρα, το πρώτο Συνέδριο με φυσική παρουσία μετά τη δοκιμασία της πανδημίας και του lockdown, που απότομα πάτησε το pause σε όλη τη χώρα, αλλά και διεθνώς.

Κεντρικό πρόσωπο σήμερα ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους Ελληνες, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος θα πλαισιωθεί από πέντε περιφερειάρχες: Νεκ. Φαρμάκης Δ. Ελλάδας, Ρόδη Κράτσα Ιονίων, Κ. Αγοραστός Θεσσαλίας, Α. Καχριμάνης Ηπείρου, Π. Νίκας Πελοποννήσου.

Το Συνέδριο έχει ως επίκεντρο την Περιφερειακή Ανάπτυξη και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας και την «Πελοπόννησο».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Την πρώτη μέρα του 8th RGC:

-          Στις 16:00, θα λάβει χώρα το ένα από τα δύο digital sessions, που αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον. Θέμα του οι Γεωπολιτικές Ανακατατάξεις στη Βαλκανική και στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για μία άκρως σημαντική συζήτηση, που θα γίνει online, για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα στη χώρα μας, αλλά και στα γειτονικά κράτη.

Ειδικότερα σκοπός του συγκεκριμένου digital session είναι η ανάλυση των μεταβαλλόμενων ισορροπιών - συχνά ισορροπιών «του τρόμου» - στην ευρύτερη γειτονιά της Ελλάδας. Είναι γεγονός ότι το γεωπολιτικό περιβάλλον διακρίνεται από αστάθεια όσο και από ρευστότητα, οπότε η ελληνική εξωτερική πολιτική καλείται να αντιμετωπίζει σύνθετες προκλήσεις διαρκώς, για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων και για την εδραίωση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Σταθερές δεκαετιών κλονίζονται και νέα δεδομένα δημιουργούνται. Η σωστή «ανάγνωση» των εξελίξεων στον βαλκανικό και στον μεσογειακό μας περίγυρο και η έγκαιρη διάγνωση των απειλών και των ευκαιριών, που κάθε φορά προκύπτουν, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη μιας αποτελεσματικής εθνικής στρατηγικής.

Η ψηφιακή συζήτηση είναι υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

 

-          Στις 17.30, θα γίνει συζήτηση για τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Συντονιστής: Γιάννης Χρηστάκος, δημοσιογράφος του τηλεοπτικού καναλιού «MEGA CHANNEL»

Ομιλητές:

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Ευρωβουλευτής ΝΔ

Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης

Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, πρώην Υφυπουργός

Σπυρίδων Μπλαβούκος, Καθηγητής,

Αλέκος Κρητικός, (ΕΛΙΑΜΕΠ)

Φοίβη Κουντούρη, Καθηγήτρια, Οικονομικό Παν. Αθηνών, Μέλος της επιτροπής Ελληνικής Κυβέρνησης για την εκπόνηση του Σχεδίου Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.

 

-           Στις 18:00, θα γίνει συζήτηση μεταξύ βουλευτών

Συντονιστής: Μιχάλης Βασιλάκης, Δημοσιογράφος εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»

Ομιλητές:

Χριστίνα Αλεξοπούλου, Βουλευτής Αχαΐας,

Μαριλένα Σούκουλη - Βιλιάλη, Βουλευτής Κορινθίας,

Μακάριος Λαζαρίδης, Βουλευτής Καβάλας,

Φώντας Μπαραλιάκος, Βουλευτής Πιερίας,

Ιωάννης Μπούγας, Βουλευτής Φωκίδας,

Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Βουλευτής.

-          20:00

Καλεσμένος: Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής

Δημοσιογράφος: Αλεξία Τασούλη, Δημοσιογράφος τηλεοπτικού καναλιού «OPEN».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις