Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας για τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας για τη...

Η υποχρέωση του κράτους για εξασφάλιση μισθολογικής αξιοπρέπειας των υγειονομικών δεν μπορεί να αντικατασταθεί με έκτακτα «δώρα» ούτε με δωρεές από ιδρύματα

Το ΔΣ της ΕΙΝΑ – Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας με πρόεδρο τον Δημήτρη Ζιαζιά, αναφέρει σε ανακοίνωση του σχετικά με τη δωρεά του Ιδρύματος «Νιάρχος» στους υγειονομικούς, τα εξής:

Το ΔΣ της ΕΙΝΑ θεωρεί ότι όλοι οι υγειονομικοί έδωσαν τη μάχη κατά της επιδημίας, ο καθένας από το δικό του μετερίζι. Υπενθυμίζουμε την πάγια θέση και διεκδίκησή μας για αυξήσεις στους μισθούς, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, και επιστροφή του  ιατρικού μισθολογίου στα προΜνημονιακά επίπεδα , όπως είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί η Πολιτεία με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Η υποχρέωση του κράτους για εξασφάλιση μισθολογικής αξιοπρέπειας των υγειονομικών δεν μπορεί να αντικατασταθεί ούτε με έκτακτα «δώρα» ούτε με δωρεές από ιδρύματα που προωθούν τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Ειδικά, αν αυτές οι δωρεές διανέμονται με αδιαφανείς διαδικασίες και όχι ενιαία κριτήρια, εξαιρούνται εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής, τότε παίρνουν τη μορφή «μπόνους» που διχάζουν, κατηγοριοποιούν και καλλιεργούν το σαράκι του ανταγωνισμού.

Καλούμε την διοίκηση του κάθε νοσοκομείου τουλάχιστον να ενημερώσει δημόσια για το ποιους θεώρησε δικαιούχους, με ποια κριτήρια και ποιους όχι.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις