Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το μεσημέρι ο πρώτος "τουριστικός" κατάπλους στην Πάτρα, μεθαύριο η πρώτη πτήση

φωτό αρχείου thebest.gr

φωτό αρχείου thebest.gr

Ανοίγει ο τουρισμός

Σε ένα νέο πρωτόγνωρο πλαίσιο που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως ο κορωνοϊός ανοίγει ο διεθνής τουρισμός και όσον αφορά στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Στον Άραξο οι πρώτες πτήσεις αναμένονται την Παρασκευή 3 Ιουλίου. Πρόκειται για μία πτήση από Ντύσελντορφ Γερμανόας μία από Φρακφούρτη και μία από Βέλγιο μέσω Κέρκυρας.

Το Σάββατο 4 Ιουλίου αναμένενεται μία πτήση από Λιθουανία και μία από Πολωνία, την Κυριακή μία από Λετονία και την Τρίτη από Γερμανία, Βέλγιο, Τσεχία και Πολωνία.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr ο αερολιμενάρχης Αράξου Γιώργος Γκουβίτσας το πρόγραμμα των πτήσεων θα διαμορφώνεται ή θα διαφοροποιείται ανάλογα και με την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού ενώ τα τεστ στους ταξιδώτες στο πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου θα διενεργούν γιατροί της 116 Πτέρυγας Μάχης Αράξου μια και το πολιτικό αεροδρόμιο, στερείται γιατρού, όπως εξηγεί, με το ιατρείο να μένει άδειο.

Επίσης αυτές τις ημέρες γίνονται προετοιμασίες στο αεροδρόμιο και αναμένεται η προμήθεια πλέξιγκλας για τα γκισέ εξυπηρετήσης των αεροπορικών εταιρειών, απολυμαντικά, μάσκες κ.α.

"Πάμε σε αχαρτογράφητα νερά αλλά πρέπει όλοι μαζί οι φορείς να βοηθήσουμε για το καλό τουρισμού', επισημαίνει ο κ. Γκουβίτσας.

Έτσι θα γίνονται οι έλεγχοι στους επιβάτες

 

Αναφορικά με την υλοποίηση των δειγματοληπτικών τεστ στα περιφερειακά αεροδρόμιο, τα υγειονομικά κλιμάκια θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ποιους επιβάτες θα υποβάλουν σε τεστ ανάλογα τη φόρμα που υποχρεούνται να έχουν συμπληρώσει πριν από το ταξίδι τους, τον προορισμό από τον οποίο προέρχονται και ποιος είναι ο τελικός τους προορισμός.

Κάθε επιβάτης θα λαμβάνει έναν κωδικό και σύμφωνα με τις μετρήσεις που γίνονται και μέσα από συγκεκριμένα δεκάδες κριτήρια θα επιλέγονται οι επιβάτες εκείνοι, οι οποίοι θα υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ. Μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων, ο ταξιδιώτης υποχρεούται να παραμείνει σε αυτοπεριορισμό στον χώρο όπου δήλωσε ως προορισμό. Όλοι οι υπόλοιπο επιβάτες θα συνεχίζουν κανονικά το ταξίδι για τον τελικό προορισμό τους.

 

Ανοίγουν και τα θαλάσσια σύνορα για τον τουρισμό

Στο μεταξύ στις 12.30 το μεσημέρι αναμένεται να φθάσουν και οι πρώτοι - ελάχιστοι την πρώτη ημέρα- επιβάτες από την Ιταλία καθώς σήμερα ανοίγουν και τα θαλάσσια σύνορα για τον τουρισμό. Μέχρι χθες τα πλοία που ερχόντουσαν από τη γείτονα στο λιμάνι της Πάτρας μετέφεραν μόνο νταλίκες και επιβάτες με ειδική άδεια λόγω εργασίας. Από σήμερα μπορούν επιβαίνουν και τουρίστες ή επισκέπτες από τη γειτονική χώρα. Στο μεταξύ και οι οδηγοί φορτηγών υποχρεούνται να ακολουθούν τη νέα διαδικασία ελέγχου με barcode από σήμερα. Στο λιμάνι της Πάτρας θα υπάρχουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να διενεργούν τεστ, ενώ ουσιαστική επιβατική κίνηση αναμένεται από την Πέμπτη το μεσημέρι οπότε θα καταπλεύσουν τα πλοία που αναχωρούν σήμερα από την Ιταλία.

Στα λιμάνια αναμένεται να γίνουν 4.137 τεστ σε μια μέρα.

Συγκεκριμένα:

1.490 στο λιμάνι του Πειραιά
309 στο λιμάνι της Πάτρας
117 στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας
1.060 στο λιμάνι της Κέρκυρας
612 στο λιμάνι της Ρόδου
504 στο λιμάνι του Κατάκολου
45 στο λιμάνι του Βόλου
Τέλος, στους μεθοριακούς σταθμούς έχει προγραμματιστεί να γίνουν 1.652 τεστ. Συγκεκριμένα:

1.029 στον Προμαχώνα
571 στους Ευζώνους
52 στις Καστανιές

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις