Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δ. Κουτσούμπας: Τα δημόσια έργα γίνονται με κριτήριο τα κέρδη ομίλων και όχι την ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών

Δ. Κουτσούμπας: Τα δημόσια έργα γίνονται...

Δηλώσεις του γγ του ΚΚΕ

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων, Γιώργο Καταπόδη. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Κωνσταντίνος Βαρδακαστάνης, μέλος του ΔΣ της ΕΑΑΔΗΣΥ. Ο Δ. Κουτσούμπας, αφού ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Αρχής για το έργο της, τόνισε πως «η ιεράρχηση και υλοποίηση δημοσίων έργων και η αναθεώρηση του νομικού πλαισίου, γίνεται με κριτήρια τα κέρδη μεγάλων ομίλων και όχι για την ικανοποίηση κοινωνικών αναγκών, γι αυτό άλλωστε και εμφανίζονται φαινόμενα διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε, πως τις δημόσιες συμβάσεις και το πώς υλοποιούνται, το ΚΚΕ τις βλέπει «υπό το πρίσμα της ικανοποίησης κοινωνικών αναγκών, όπως είναι η προστασία της υγείας και του περιβάλλοντος, ενώ δήλωσε την αντίθεση του κόμματος στην φορολογική επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων για την κατασκευή και τη συντήρηση των δημοσίων έργων».

Τέλος, ο Δ. Κουτσούμπας συμφώνησε πως η Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Συμβάσεων «πρέπει να στελεχωθεί για να μπορεί να συμβάλλει με περισσότερους προληπτικούς, δειγματοληπτικούς ελέγχους, αλλά και στην εξέταση έγγραφων καταγγελιών».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις