Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σπύρος Στεργίου: Ένα μήνα αφότου άνοιξαν οι καφετέριες, το ταμείο είναι μείον

Σπύρος Στεργίου: Ένα μήνα αφότου άνοιξαν...

Την Τρίτη 30/6/2020 έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής

Υγειονομική κρίση και η εστίαση χρεοκοπημένη. Aυτό αναφέρει ο Σύλλογος Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας – ΣΚΕΑΝΑ που μετά από ένα μήνα αφότου επαναλειτούργησαν και άνοιξαν ξανά οι επιχειρήσεις εστίασης (καφέ, μπαρ, εστιατόρια), ο έως τώρα απολογισμός αναφορικά με την κίνηση και τον τζίρο είναι μάλλον απογοητευτικός. Τον προβληματισμό των καταστηματαρχών εξέφρασε μιλώντας το πρωί της Παρασκευής 26/6/2020 στο ραδιόφωνο, στην ΕΡΤ Πάτρας, στην Αθανασία Σταμοπούλου, ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου υπογραμμίζοντας πως δυστυχώς παρότι τις πρώτες μέρες η κίνηση ήταν ζωηρή, στην πορεία τα πράγματα χειροτέρεψαν και στο τέλος του μήνα το ταμείο είναι μείον.

Η χαμηλή κίνηση οφείλεται και στο γεγονός όπως εξήγησε, ότι πολύς κόσμος την περίοδο της καραντίνας συνήθισε στην παραμονή του στο σπίτι περιορίζοντας την κατανάλωση και τα έξοδα του ενώ φρόντισε χρήματα που δεν χάλασε να τα αποταμιεύσει.

Ιδιαίτερα προβληματισμένος φάνηκε ο κ. Στεργίου και με το γεγονός των υπαίθριων, αυτό-οργανωμένων πάρτι όπως αυτό που έγινε στην περιοχή της Πλαζ και συγκέντρωσε πάνω από χίλια (και σύμφωνα με εκτιμήσεις άλλων) πάνω από δύο χιλιάδες άτομα. Μάλιστα ο κ. Στεργίου είπε πως έχει πληροφορίες πως το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται να διοργανωθεί και πάλι κάτι παρόμοιο. Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ έθεσε και μία ακόμα παράμετρο που όντως είναι σημαντική για την τοπική οικονομία, το γεγονός ότι με τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, πολλοί φοιτητές δεν έχουν γυρίσει στην πόλη, γεγονός που είναι ολοφάνερο στην κίνηση στα καταστήματα.

Τέλος ο κ. Στεργίου ανέφερε ότι ως κλάδος υπήρξε η σκέψη σε συνεννόηση και με άλλα σωματεία και συλλόγους καταστηματαρχών ανά τη χώρα (πάνω από 45-50) να προέβαιναν σε μία δυναμική κινητοποίηση κλείνοντας και τα μαγαζιά τους όπως είχαν κάνει οι καφετέριες στην Πάτρα τον Μάρτιο του 2019, ωστόσο αρκετοί δεν συμφώνησαν, υπήρξε μία άρνηση με συνέπεια να μην προχωρήσει η υλοποίηση της κινητοποίησης. Την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιουνίου 2020 τέλος έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΣΚΕΑΝΑ όπου και θα τεθούν προς συζήτηση όλα τα προβλήματα που έχει επιφέρει η πανδημία στον κλάδο της εστίασης.

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις