Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ανοίγουν 41 πύλες εισόδου με τουρίστες από το εξωτερικό την 1η Ιουλίου - Στις 3/7 η πρώτη πτήση στον Άραξο

Ανοίγουν 41 πύλες εισόδου με τουρίστες α...

"Απολαύστε τη διαμονή σας – Μείνετε ασφαλής", το μήνυμα της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας

Με κεντρικό μήνυμα "Απολαύστε τη διαμονή σας - Μείνετε ασφαλής «Enjoy your stay and stay safe», η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προχώρησε στην έκδοση εννέα οδηγιών για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, με δεδομένο ότι από την 1η Ιουλίου "ανοίγουν" 41 πύλες εισόδου στην Ελλάδα και ειδικότερα 27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια.

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, σκοπός της ενημερωτικής καμπάνιας, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, είναι η παροχή έγκυρης ενημέρωσης, ώστε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους, επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας. Σημειώνεται, ότι σε όλες τις πύλες εισόδου θα υπάρχει σχετική σήμανση με οδηγίες, ενώ θα μοιράζεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Οπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, η ενημερωτική καμπάνια, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την ΥΠΑ, την Fraport και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα βρίσκεται στη διάθεση του κοινού σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, έτσι ώστε όλοι όσοι εισέρχονται στην Ελλάδα να έχουν πλήρη πρόσβαση σε αξιόπιστη πληροφόρηση για τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορονοϊό.

Άραξος: Περιμένοντας τους Γερμανούς στις 3 Ιουλίου

Πρεμιέρα με πτήση από την Γερμανία στις 3 Ιουλίου κάνει για την φετινή τουριστική σεζόν το αεροδρόμιου του Αράξου, το οποίο όμως μέχρι τότε αναμένεται να έχει καταγράψει απώλειες περίπου 65.000 επισκεπτών. Εκείνη την περίοδο, και όχι από σήμερα όπως έχουν το δικαίωμα αναμένεται να λειτουργήσουν και τα μεγάλα εποχικά ξενοδοχεία της περιοχής.

Η ελπίδα των υπευθύνων του αεροδρομίου είναι ότι από την στιγμή που θα φτάσει η πρώτη πτήση από την Γερμανία, θα καταφθάνουν κάθε εβδομάδα τουλάχιστον 4-5 αεροπλάνα με τουρίστες από την ίδια χώρα. Η συνέχεια δεν είναι ακόμα προδιαγεγραμμένη, καθώς, λόγω της πανδημίας χώρες, από την Βαλτική αλλά και η Ρωσία που αποτελούν τους συνήθεις «πελάτες» μας, δεν είναι ακόμα γνωστό πότε θα αρχίσουν να ταξιδεύουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις