Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Πάτρα: Στόχος μας, να αναδείξουμε τα ιστορικά στοιχεία που είναι μοναδικά στην περιοχή

Η Γιάννα Αγγελοπούλου στην Πάτρα: Στόχος...

Ο Περιφερειάρχης Ν. Φαρμάκης τόνισε πως «η Δυτ. Ελλάδα, από την Ολυμπία μέχρι τα Καλάβρυτα & το Μεσολόγγι, διηγείται την ιστορία του ελληνισμού επί 3.000 χρόνια»

«Η Δυτική Ελλάδα είναι η γη που διηγείται την ιστορία του ελληνισμού επί 3.000 χρόνια. Είναι η γη του Ολυμπισμού, της φλόγας της ειρήνης και της συναδέλφωσης. Είναι όμως και η γη των Καλαβρύτων και του Μεσολογγίου.  Της φλόγας της λευτεριάς και των μεγάλων αγώνων για την αναγέννηση της πατρίδας. Έχουμε κάθε δικαίωμα να πιστεύουμε πως αυτή η περιοχή λοιπόν, μπορεί και πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις δράσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του την Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 με την πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Ο κ. Φαρμάκης, ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Επιτροπής για την επίσκεψη και αναφέρθηκε σε μία στενή συνεργασία, με στόχο την ακόμα πιο δυναμική εξωστρέφεια της Δυτικής Ελλάδας, αλλά και την ισχυροποίηση του μηνύματος πως «ο ελληνισμός έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μάλιστα, τόνισε πως η κ. Αγγελοπούλου είναι ο άνθρωπος που αντιλαμβάνεται απόλυτα τη σημασία ανάδειξης αυτής της μακραίωνης πορείας του ελληνισμού, καθώς υπήρξε πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και τώρα, Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Κατά την υποδοχή της κ. Αγγελοπούλου στην έδρα της Περιφέρειας, ο κ. Φαρμάκης ανέφερε πως «έχουμε κάτι σπουδαίο… Διαθέτουμε το Α και το Ω της Ελληνικής Επανάστασης. Τα Καλάβρυτα ως αφετηρία και την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου που συμβολικά θα λέγαμε ως το τέλος της… Στην Περιφέρειά μας όμως  βρίσκεται και η Αρχαία Ολυμπία που εκφράζει το ολυμπιακό ιδεώδες. Παράλληλα, η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας  συνδέει και τον αγώνα της Πελοποννήσου και τον αγώνα της Ρούμελης. Γι’ αυτό και εμείς αντιλαμβανόμαστε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως Γη της Φλόγας. Η Φλόγα είναι το σύμβολο που ενώνει και συνδέει την πορεία των Ελλήνων. Αυτή είναι η ταυτότητά μας, που συνδέεται με πάρα πολλά τοπόσημα».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής 2021 Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη εστίασε στον ρόλο που διαδραμάτισε η περιοχή στην Ελληνική Επανάσταση και ανέφερε ότι έχει ήδη μελετήσει τη σπουδαία προετοιμασία που έχει γίνει στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο επίπεδο της συγκέντρωσης και ιεράρχησης των προτάσεων για τον Εορτασμό του 2021. 

«Έχουμε ξεκινήσει μια πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα ιστορικά στοιχεία που είναι μοναδικά στην περιοχή, ώστε σε συνδυασμό με το παρόν να μας βοηθήσουν να οπλιστούμε για να προετοιμάσουμε με πρωτοτυπίες το αύριο» τόνισε η κ. Αγγελοπούλου και πρόσθεσε: «κοινωνοί όλης της προσπάθειας είναι οι πολίτες, γι αυτό έχει σημασία να συνεργαζόμαστε. Οι πολίτες που θα εισπράξουν νέες δράσεις και προτάσεις που στηρίζονται  στην ψηφιακή τεχνολογία, τη νεοφυή επιχειρηματικότητα. Αυτή είναι και η  πρωτοτυπία μας. Δεν διαμορφώνουμε εμείς το πρόγραμμα. Ζητάμε από την κοινωνία τις προτάσεις της. Ανταλλάσσουμε σκέψεις και ιδέες για την ενίσχυση της προσπάθειας της Εθνικής Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, επικεντρωνόμενοι όχι μόνο στην τεράστια πνευματική περιουσία που διαθέτουμε, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον» δήλωσε η κ. Αγγελοπούλου και τόνισε ότι ζητούμενο είναι να ξεκινήσουν δράσεις στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, οι οποίες όμως θα εξελιχθούν και θα συνεχιστούν στο μέλλον.

«Οι δράσεις που θα οργανώσουμε θα είναι η σφραγίδα του ‘21 που βάζουν οι ίδιοι οι ‘Έλληνες», τόνισε τέλος η ίδια.

Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχαν  τα Μέλη της Ολομέλειας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», καθηγητές Πασχάλης Κιτρομηλίδης και Νίκος Κανελλόπουλος, η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο καθηγητής του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Βοηθός Περιφερειάρχη για το Συντονισμό των Εκδηλώσεων της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, Ανδρέας Φίλιας, η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΔΕ Γιώργος Σύρμος και ο Διευθυντής του Γραφείου Περιφερειάρχη Γιάννης Μάκκας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις