Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

«Μαύρες πλερέζες» για τον τουρισμό στην Αχαΐα- Κλειστά 5 ξενοδοχεία στην Πάτρα

«Μαύρες πλερέζες» για τον τουρισμό στην ...

Άσχημες οι προοπτικές του καλοκαιριού

Δραματική αναμένεται να είναι φέτος η κατάσταση στον κλάδο του τουρισμού στην Πάτρα και την Αχαΐα, λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ακόμα παραμένουν κλειστά 5 μεγάλα ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας στην Πάτρα, ενώ οι κρατήσεις στα εποχικά, έως ώρας, είναι ελάχιστες.

Οι ξενοδόχοι ουσιαστικά εκτιμούν ότι ο Ιούνιο θα χαθεί πλήρως κι εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στον Ιούλιο οπότε και φτάνει στην Αχαΐα η πρώτη πτήση από το εξωτερικό. Πρόκειται για αεροπλάνο με τουρίστες από την Γερμανία που θα προσγειωθεί στον Άραξο στις 3 του επόμενου μήνα.

Όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας Δημήτρης Διαμαντόπουλος, η κίνηση είναι εξαιρετικά υποτονική και εκτιμάται ότι τα περισσότερα από τα εποχικά ξενοδοχεία της περιοχής θα ανοίξουν τελικά τον Ιούλιο και όχι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.

"Με τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής και στο καλύτερο σενάριο, θεωρούμε ότι ο τουρισμός από το εξωτερικό θα έχει μια πτώση περίπου 50% σε σύγκριση με πέρυσι. Και αυτό εάν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε κάποια νέα έξαρση της πανδημίας που θα οδηγούσε σε κάποιο τοπικό lockdown".

Οι επαγγελματίες του κλάδου ευελπιστούν ότι δεν θα υπάρξει ανάλογη κάμψη στον εσωτερικό τουρισμό και προσπαθούν με εκπτώσεις και προσφορές να τραβήξουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων και να τους πείσουν να κάνουν φέτος διακοπές παρά τις αντιξοότητες. Πέραν όλων των άλλων, όπως επισημαίνει ο κ. Διαμαντόπουλος, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα πρέπει να τηρούνται φέτος δημιουργούν επιπλέον προβλήματα κι επιπρόσθετα έξοδα στις επιχειρήσεις. Και τούτο γιατί θα χρειάζονται επιπλέον προσωπικό για τις συνεχείς απολυμάνσεις (οι οποίες από μόνες τους έχουν υψηλό κόστος) και για το σερβίρισμα, καθώς καταργούνται οι μπουφέδες. Επιπλέον ορισμένα δωμάτια θα πρέπει να μένουν άδεια για μια μέρα μέχρι να μπουν οι επόμενες επισκέπτες.

«Σαν να μην έφταναν όλα αυτά δεν έχουμε καμία απολύτως στήριξη από το κράτος. Τα αιτήματά μας για μείωση του ΦΠΑ ή επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών δεν εισακούστηκαν κι έτσι δεν έγιναν αποδεκτά από την κυβέρνηση», επισημαίνει ο κ. Διαμαντόπουλος.

Το κερασάκι στην τούρτα; Η απόφαση της Κτηματικής να διπλασιάσει, εν μέσω κρίσης, τις τιμές για την απλή χρήση αιγιαλού. «Είναι μια πρωτοφανής απόφαση, σε μια τόσο κακή χρονιά, να πληρώνουμε 9 ευρώ το μέτρο, αντί για 4,5 προκειμένου να αναπτύξουμε ομπρέλες και ξαπλώστρες

. Ενώ εμείς θα δουλέψουμε τους δύο από τους τέσσερις μήνες της σεζόν και αυτούς με μειωμένη κίνηση η Κτηματική μας ζητάει τα διπλάσια χρήματα», τονίζει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αχαΐας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις