Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

/

Επιδότηση της εργασίας αντί για επιδότηση των ανέργων, ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Επιδότηση της εργασίας αντί για επιδότησ...

"Μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η διατήρηση όσων περισσότερων θέσεων απασχόλησης"

Εκτίμηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, είναι ότι πρώτιστο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η διατήρηση όσων περισσότερων θέσεων απασχόλησης είναι εφικτό. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει, μόνο μέσω της επιδότησης της εργασίας. Αυτό σημείωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει τα εξής:

"Για μία ακόμα φορά η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κομβικό σταυροδρόμι. Μετά το τσουνάμι της δεκαετούς κρίσης, απειλείται από τις αρνητικές συνέπειες που αφήνει πίσω του ο κορονοϊός. Όταν όλες οι διεθνείς εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μία πρωτοφανή ύφεση - που στη χώρα μας μπορεί να φτάσει σε διψήφιο νούμερο - καταλαβαίνουμε ότι το άμεσο μέλλον θα είναι δύσκολο. Και προβλέπεται δυσκολότερο αν δεν φροντίσουμε έγκαιρα να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και της απασχόλησης. Γιατί θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, ότι όταν μιλάμε για μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, βάζουμε στην εξίσωση και τους εργαζόμενους. Οι θέσεις εργασίας υπάρχουν επειδή λειτουργούν ακόμα επιχειρήσεις. Αν ο ρυθμός αύξησης των λουκέτων κυμανθεί σε υψηλό επίπεδο, τότε θα προκύψει σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα εξαιτίας της απογείωσης της ανεργίας.

Άρα, εδώ και τώρα οφείλουμε να εκπονήσουμε ένα συνεκτικό σχέδιο, που θα μας δώσει το δικαίωμα στην ελπίδα. Κυρίως στο πώς θα «θωρακίσουμε» τις επιχειρήσεις μας απέναντι στη νέα απειλή. Η κυβέρνηση δεν πρέπει να αφήσει να χαθεί άλλος χρόνος. Οι συνθήκες επιβάλουν ταχύτατες κινήσεις και τολμηρές αποφάσεις.

Μία τέτοια, σύμφωνα με όσα βλέπουμε να συμβαίνουν στην αγορά, είναι η επιδότηση της εργασίας. Μέχρι τώρα είναι γνωστό ότι δινόταν προτεραιότητα στην επιδότηση των ανέργων. Έχοντας αποδείξει πολλές φορές τις κοινωνικές μας ευαισθησίες, δεν είμαστε κατά της στήριξης των πιο αδύναμων. Το αντίθετο. Μπροστά όμως στα νέα δεδομένα, η εκτίμηση του Ε.Ε.Α. είναι ότι πρώτιστο μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η διατήρηση όσων περισσότερων θέσεων απασχόλησης είναι εφικτό. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσω της επιδότησης της εργασίας.

Πώς θα μπορέσει ένας επιχειρηματίας να διατηρήσει τον ίδιο αριθμό υπαλλήλων με την προ κορονοϊού εποχή; Είναι αδύνατο, όταν σήμερα η πτώση του τζίρου κινείται στο 50%. Αν όμως αυτός ο επιχειρηματίας - που μπορεί να δραστηριοποιείται στο εμπόριο ή στην εστίαση - στηριχθεί από την κυβέρνηση μέσω της μείωσης του κόστους εργασίας έως το τέλος του έτους, τότε δεν έχει λόγο να προχωρήσει σε απολύσεις. Πρόκειται για ένα μέτρο που μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο για επιχειρήσεις, επαγγελματίες, εργαζόμενους, συνολικά για την κοινωνία μας.

Με άλλα στοχευμένα μέτρα όπως την στήριξη όλων χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, την ενίσχυση της ρευστότητας, τη μείωση της φορολογίας, με σχέδιο, συνεργασίες και με έμφαση στη λειτουργία του επιχειρείν, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και αυτή τη φορά".

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις