Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Πάτρα: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο Διεθνές Φεστιβάλ - Ξεκινούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις

Πάτρα: Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στ...

Ποιες εκδηλώσεις ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων

Η αντίστροφη μέτρηση για την πραγματοποίηση των καλοκαιρινών εκδηλώσεων από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων έχει αρχίσει. Την έναρξη των εκδηλώσεων , σηματοδοτεί η απόφαση από το Δ.Σ. του Οργανισμού - το οποίο συνεδρίασε την Παρασκευή 5 Ιουνίου - για την πραγματοποίηση της ενότητας του Δημοτικού Κινηματογράφου, ανακοίνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού οι προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου ξεκινούν την Τρίτη 16 Ιουνίου. Θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, μεταξύ άλλων και σε παραλίες και στα νοσοκομεία του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα. Για το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας αναφέρεται ότι φέτος θα είναι διαφορετικό λόγω κορωνοϊού ενώ θα πραγματοποιηθεί θεματική ενότητα αφιερωμένη στο Θάνο Μικρούτσικο. Οι δύο εκδηλώσεις της ενότητας – αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο θα πραγματοποιηθούν στις 17 και 27 Ιουλίου στο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης, το οποίο και θα πάρει το όνομά του.

Η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού

"Σε ότι αφορά στο Δημοτικό Κινηματογράφο, η πρόεδρος του Δ.Σ. επεσήμανε, ότι «στόχος είναι για 5η συνεχή χρονιά να γίνουν κινηματογραφικές προβολές σε όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία της πόλης, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία στο κοινό της Πάτρας να παρακολουθήσει ταινίες , να ψυχαγωγηθεί και να έχει δωρεάν πρόσβαση και στην 7η τέχνη….».

 Το πρόγραμμα των προβολών οι οποίες θα ξεκινήσουν την Τρίτη 16 Ιουνίου, στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου με την προβολή της ταινίας «Το μερίδιο των Αγγέλων», θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

34 προβολές συνθέτουν το «παζλ» της φετινής ενότητας του Δημοτικού Κινηματογράφου. Ο κύκλος των προβολών ανοίγει την Τρίτη 16 Ιουνίου με την προβολή της ταινίας «Μερίδιο Αγγέλων» . Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή .Ορισμένες από τις ταινίες είναι α’ προβολής, όπως οι ταινίες «Άga» και «Οι μητέρες».

Ο πρώτος κύκλος προβολών θα ολοκληρωθεί το τριήμερο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης.

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ «ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ»

«Το μερίδιο των Αγγέλων» είναι μία συμπαραγωγή Μεγάλης Βρετανίας και Γαλλίας. Πρόκειται για μία έγχρωμη κωμωδία διάρκειας 106’, που σκηνοθέτησε ο Κεν Λόουτς και στην οποία περιγράφονται οι συνθήκες κάτω από τις οποίες «ένας άντρας (ο Ρόμπι) περιμένει σε λίγες ημέρες να έρθει στον κόσμο το παιδί του, αλλά αναγκάζεται να κάνει 300 ώρες κοινωνικής εργασίας εξ αιτίας ενός σοβαρού ξυλοδαρμού. Παγιδευμένος σε μια βίαιη συμπεριφορά που τον έχει οδηγήσει στο παρελθόν στη φυλακή...».

Πρωταγωνιστούν:       Πολ Μπράνιγκαν, Τζον Χένσο, Γκάρι Μέιτλαντ, Τζασμίν Ρίγκινς,  Γουίλιαμ Ρουέν, Ρότζερ Αλαμ

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Δύο ημέρες «γεμάτες» μουσική , που θα έχουν την «υπογραφή» των μουσικών σχημάτων του Πολιτιστικού Οργανισμού, περιλαμβάνει ο φετινός εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής στην Πάτρα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων  έχει ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 20/6/2020

*Κουιντέτο Δημοτικού Ωδείου – Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» (ώρα 11.30

*Η Δημοτική Μπάντα στο κέντρο της πόλης (ώρα 10.30 π.μ.)

*Συναυλία Ορχήστρας Παραδοσιακών Οργάνων - Πλατεία Υψηλών Αλωνίων (ώρα 8.30 μ.μ.)

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 21/6/2020

*Δημοτική Μπάντα -  Η Μπάντα του Δήμου Πατρέων θα καλύψει με μουσική τις παραλίες της πόλης (ώρα 10.30 π.μ.)

*Συναυλία Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης»,  στα δυο νοσοκομεία της πόλης (ΠΠΝΠ ώρα 10.30 π.μ. και «Αγ. Ανδρέας» ώρα 12.00 μεσημέρι.

*Δημοτική Πλαζ – Προβολή της ταινίας Μιούζικαλ , «Maria by Callas: Η Μαρία Κάλλας Εξομολογείται» (ώρα 09.30 μ.μ.)

*Ορχήστρα Χορευτικού Δήμου Πατρέων – Εργατικό Συγκρότημα Εγλυκάδας Περιβόλας (ώρα 8.30 μ.μ.)

 

ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

Το φετινό ΔΦΠ θα είναι διαφορετικό από τις προηγούμενες χρονιές, καθώς οι συνθήκες υπό τις οποίες οργανώνεται και προετοιμάζεται, αλλά και οι συνθήκες υπό τις οποίες θα πραγματοποιηθεί, είναι διαφορετικές λόγω πανδημίας και μέτρων προστασίας.

Σε σχετική ενημέρωση προς τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού η πρόεδρος αναφέρθηκε στους άξονες που θα κινείται φέτος το πρόγραμμα, που είναι οι εξής:

1.                    Στήριξη των καλλιτεχνών, των εργαζομένων και των επαγγελματιών στο χώρο του πολιτισμού. Τα αντιλαϊκά μέτρα που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις διαμόρφωσαν ένα εργασιακό περιβάλλον στον τομέα της Τέχνης και του Πολιτισμού με δουλειά χωρίς υποτυπώδη δικαιώματα, με την αγωνία τους για επιβίωση να είναι καθημερινή.

Για την υλοποίηση της ενότητας η οποία αφορά στη στήριξη των καλλιτεχνών, των εργαζομένων και των επαγγελματιών στο χώρο του πολιτισμού, βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης προτάσεων για τη διαμόρφωση του προγράμματος.   .

2.                Θεματική ενότητα αφιερωμένη στο Θάνο Μικρούτσικο.

Οι 2 εκδηλώσεις της ενότητας – αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο θα πραγματοποιηθούν στις 17 και 27 Ιουλίου στο χώρο του Εργοστασίου Τέχνης, το οποίο και θα πάρει το όνομα του Θάνου Μικρούτσικου.

3.                     Ερασιτεχνική Δημιουργία

4.                     Παρουσία στους αρχαιολογικούς χώρους

5.                     Δράσεις στις γειτονιές

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός έχει κάνει επανειλημμένα διαβήματα, τόσο προς το υπουργείο Πολιτισμού, όσο και προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και έχει υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης του Διεθνούς Φεστιβάλ, όπως και όλων των θεσμών και των δομών πολιτισμού του Δήμου και εξακολουθεί να αναμένει τις απαντήσεις".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture