Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Φεύγουν για το τριήμερο - Αυξημένη κίνηση σε Εθνικές, λιμάνια και ΚΤΕΛ - ΒΙΝΤΕΟ

Φεύγουν για το τριήμερο - Αυξημένη κίνησ...

Από την Παρασκευή εγκαταλείπουν την Αθήνα

Η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος έχει φέρει αυξημένη κίνηση στις εθνικές και στα λιμάνια. Η κίνηση στους δρόμους είναι αυξημένη χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα εν όψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος ενώ η τροχαία είναι επί ποδός. Αρκετός κόσμος έσπευσε να φύγει για το τριήμερο με κάθε μέσο, σε ΚΤΕΛ και λιμάνια.

Η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος συνεχίζεται και σήμερα, από τις πρωινές ώρες, χωρίς προβλήματα, σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, από τις εθνικές οδούς Αθηνών - Κορίνθου και Αθηνών - Λαμίας.

Σύμφωνα με την Τροχαία, η οποία έχει λάβει αυξημένα μέτρα σε όλη την Ελλάδα, η κίνηση σήμερα στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας είναι μειωμένη σε σχέση με χθες το απόγευμα.

Οι κάτοικοι της πρωτεύουσας εγκαταλείπουν από το πρωί της Παρασκευής, το κλινόν άστυ με κάθε μέσο. Έτσι λεωφορεία του ΚΤΕΛ και πλοία αναχωρούν με την μέγιστη επιτρεπτή πληρότητα, ενώ και οι Εθνικές Οδοί είναι γεμάτες από οχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, μέχρι τις 6:00 το απόγευμα της Παρασκευής από τα διόδια της Ελευσίνας, με κατεύθυνση προς Πάτρα, πέρασαν πάνω από 30.000 οχήματα. Η κίνηση στην Ολυμπία Οδό ήταν αυξημένη και στα διόδια παρατηρείται σχετική καθυστέρηση παρά το γεγονός ότι υπήρχαν 20 διαθέσιμα ταμεία.

Μεγάλη η ροή οχημάτων και στο άλλο μεγάλο εθνικό οδικό δίκτυο καθώς από τα διόδια των Αφιδνών έχουν περάσει περίπου 25.000 οχήματα. 

Συνολικά η κίνηση ξεπέρασε την προσδοκία της Τροχαίας, ωστόσο είναι σαφώς μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι. 

Σύμφωνα με την Τροχαία, από τις 6 το πρωί της Παρασκευής μέχρι και τις 6 το πρωί του Σαββάτου, έχουν φύγει μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας και της Εθνικής Οδού Αθηνών Κορίνθου, περισσότερα από 92.000 οχήματα. Πέρυσι ο αριθμός 115.000.

Οι Αθηναίοι, κατά κύριο λόγο, επιλέγουν να μείνουν στα εξοχικά τους ή στα πατρικά τους σπίτια με τους δικούς τους ανθρώπους τους οποίους είχαν να δουν επί μήνες καθώς δεν είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν το Πάσχα λόγω των περιορισμένων στις μετακινήσεις.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις