Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτ. Ελλάδα: O κακός μας ο καιρός το τριήμερο - ΒΙΝΤΕΟ

Δυτ. Ελλάδα: O κακός μας ο καιρός το τρι...

Βροχές και καταιγίδες

Χαλάει απότομα ο καιρός μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με κύρια χαρακτηριστικά για την Δυτική Ελλάδα τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη μεταβολή και προβλέπεται να επηρεάσει τη δυτική και βαθμιαία την κεντρική και βόρεια χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (11/2020) της ΕΜΥ/ΕΜΚ, που δημοσιοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προειδοποιεί για  πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που προβλέπεται να επηρεάσει τη δυτική και βαθμιαία την κεντρική και βόρεια χώρα από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (06-06-2020).

Πιο αναλυτικά:

1. Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική  Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που πιθανώς θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Τα φαινόμενα βαθμιαία από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

 
2. Τοπικά θυελλώδεις νότιοι άνεμοι έντασης 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν στα πελάγη, με σταδιακή εξασθένηση από τα δυτικά.

Σε έγγραφό της η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναφέρει σχετικά: «Παρακαλούνται οι υπηρεσίες, που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και τον αντίστοιχο σχεδιασμό τους».

Ήδη από τις απογευματινές ώρες σήμερα οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νότιο Αιγαίο σταδιακά θα ενισχυθούν από νότιες διευθύνσεις και αργά το βράδυ θα ξεπεράσουν τοπικά τα οκτώ μποφόρ. Ειδικότερα στη Βόρεια Κρήτη, οι ισχυροί άνεμοι θα οδηγήσουν σε σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, έως και 30 βαθμούς Κελσίου τις βραδινές ώρες σήμερα. Στα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα υποχωρήσει στις περισσότερες περιοχές αύριο, περίπου κατά 4-5°C σε σχέση με σήμερα.

Αργά απόψε αναμένονται οι πρώτες έντονες βροχοπτώσεις και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα, οι οποίες μέσα στη νύχτα και το πρωί του Σαββάτου θα επεκταθούν και στις υπόλοιπα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών-meteo.gr. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα και ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων θα είναι υψηλός. Η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων στα πεδινά είναι μικρή, ενώ στα ημιορεινά και ορεινά τμήματα αναμένονται χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Τέλος, οι θυελλώδεις νοτιάδες θα οδηγήσουν στη μεταφορά σημαντικής ποσότητας αφρικανικής σκόνης στη χώρα μας, με τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις να παρατηρούνται στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στα ηπειρωτικά θα σημειώνονται κατά διαστήματα και λασποβροχές.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις