Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Διεθνής διάκριση για το Ούζο Βαντάνα!

Διεθνής διάκριση για το Ούζο Βαντάνα!

Απέσπασε διεθνές βραβείο

Μόνο χάρη σε μια σπουδαία συνταγή, και με απαράμιλλη τέχνη μπορεί να παρασκευαστεί ένα πολύ καλό Ούζο. Η μοναδική συνταγή του Ούζου Βαντάνα 100% εξ αποστάξεως περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία από καρπούς, βότανα και σπόρους, όπως γλυκάνισο, μάραθο, κορίανδρο, αστεροειδή γλυκάνισο, μαστίχα κ.α.
Συνολικά, συμμετέχουν 15 σπόροι, βότανα και καρποί.

Η παραγωγή του Ούζου Βαντάνα 100% Απόσταγμα είναι μία μακρά διαδικασία και πραγματική ιεροτελεστία. Το μαλακό και κρυστάλλινο νερό από τις πηγές των Βουνών του Ερυμάνθου είναι σημαντικό συστατικό του, καθώς προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα στο Ούζο.

Η απόσταξη γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως την άφησε από γενιά σε γενιά ο δημιουργός Παναγιώτης Βαντάνας ο οποίος ξεκίνησε την ποτοποιία του το 1904 στην Πάτρα.

Σε χειροποίητους χάλκινους άμβυκες, κτιστούς, με ειδική ροή θερμότητας που συνιστούν ιδανικό τρόπο παραδοσιακής απόσταξης. Κατά την διαδικασία της απόσταξης οι κεφαλές και οι ουρές – το αρχικό και το τελευταίο μέρος της απόσταξης– απορρίπτονται για να παραμείνει μόνο το κεντρικό μέρος, η «καρδιά», που αποτελεί το καλύτερο, καθαρότερο και πιο εύγεστο μέρος του αποστάγματος.

Κάθε απόσταξη του Ούζου Βαντάνα 100% εξ αποστάξεως γίνεται με αργή υπομονετική διαδικασία και διαρκεί αρκετές ώρες. Έτσι, επιτυγχάνεται υψηλής
ποιότητας αποτέλεσμα, ιδανική αρωματική και γευστική ισορροπία καθώς και απαλή και εκλεπτυσμένη υφή.

Έτσι προκύπτει αυτό το φινετσάτο και ντελικάτο ούζο με ενθουσιώδες άρωμα, βελούδινη γεύση και υπέροχο τελείωμα.

Πίνεται με νερό ή και με πάγο και για κάποιους παραδοσιακούς που θέλουν να ανακαλύψουν τα πρωτογενή αρώματα του σιγά-σιγά, σκέτο. Το παγωμένο νερό
προσδίδει σωστή θερμοκρασία στο Ούζο Βαντάνα 100% Απόσταγμα, αναδεικνύει το πλούσιο άρωμα του, εμφανίζει το χαρακτηριστικό βαθύ γαλάκτωμα του καθαρού αποστάγματος που πολλοί επιθυμούν και πολλαπλασιάζει την γευστική παλέτα του.

Λατρεύει τις ηλιόλουστες στιγμές, την παρέα της θάλασσας, τους καλούς φίλους και τους εκλεκτούς μεζέδες.

Συνοδεύεται άριστα με γαρίδες, χταπόδι, γάμπαρες, αυγοτάραχο, μύδια, μακαρονάδες θαλασσινών, γαύρους, σαρδέλες, μπαρμπούνι, λαβράκι, τσιπούρα και
πολλά άλλα ψάρια.

Επίσης με διάφορα ελληνικά τυριά όπως φέτα, μυζήθρα, χαλούμι, αρσενικό, γραβιέρα, λαδωτήρι, με πλούσιες σαλάτες σε διάφορους συνδυασμούς και βεβαίως με διάφορα πιάτα της παραδοσιακής αλλά και της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας.

Το 2019 κατέκτησε μεγάλη διάκριση, καθώς απέσπασε χρυσό βραβείο Olymp Awards.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life