Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αθήνα: Μολότοφ και δακρυγόνα στην πορεία για τον Τζορτζ Φλόιντ- ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Αθήνα: Μολότοφ και δακρυγόνα στην πορεία...

Έξω από την αμερικανική πρεσβεία

22:30 Σε επτά προσαγωγές προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα σε αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο σημείο, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις από την πλευρά τους, προσπάθησαν να απωθήσουν τους διαδηλωτές.

Σημειώνεται επίσης, ότι έχει αποκατασταθεί πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλους τους δρόμους της περιοχής, εκτός από ένα τμήμα της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο είναι γεμάτο από πέτρες και άλλα αντικείμενα.

 

 

21:15 Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στη Βασιλίσσης Σοφίας. Πετροπόλεμος και βροχή από βόμβες μολότοφ. 

Πεδίο μάχης θυμίζει η περιοχή γύρω από την αμερικανική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές άρχισαν να συγκρούονται με τους αστυνομικούς ρίχνοντας πέτρες και μολότοφ. Εκείνοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών  και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. 

Αρχικά πέταξαν κάποια μπουκάλια και στη συνέχεια υπήρξε φραστική επίθεση προς τα ΜΑΤ που ήταν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία με την κατάσταση γρήγορα να ξεφεύγει και τις μολότοφ να πέφτουν βροχή. 
 
Πρόκειται για πορεία συμπαράστασης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 3.000 άνθρωποι. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις