Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γρ. Αλεξόπουλος: Η υποκρισία του κ. Πελετίδη δεν έχει όρια

 Γρ. Αλεξόπουλος: Η υποκρισία του κ. Πελ...

Η Πρωτεύουσα Ξανά για το περιβαλλοντικό τέλος

Σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Γρηγόρη Αλεξόπουλου "Πάτρα, Πρωτεύοσα Ξανά" αναφέρει: |Με λύπη βλέπουμε τον Δήμαρχο Πατρέων να συνεχίζει να κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΔΙ.Σ.Α. Γρηγόρη Αλεξόπουλο και τους υπόλοιπους Δημάρχους της Αχαΐας για την επιβολή της περιβαλλοντικής εισφοράς του Ν 4609/2019, την ίδια ώρα μάλιστα που ο ίδιος φέρει την ευθύνη για την επιβολή αυτού του τέλους στους πολίτες της Αχαΐας.

Για να γνωρίζει ο πολίτης της Πάτρας την αλήθεια που ο κ. Πελετίδης αποκρύπτει, υπογραμμίζουμε τα εξής:

-Το πρόστιμο αυτό  επιβάλλεται σε όσους δεν έχουν κατασκευάσει εργοστάσιο,  όπως συμβαίνει δηλαδή εν προκειμένω με την Πάτρα όπου καθυστέρησε οικτρά ο κ. Πελετίδης.

-Το πρόστιμο αυτό δεν το έφερε προς συζήτηση ο κ. Αλεξόπουλος όπως ψευδώς αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Πελετίδη, αλλά είναι νόμος του κράτους που δυστυχώς αν παραμείνει θα το πληρώσουν οι Πατρινοί εξαιτίας της Δημοτικής Αρχής, ενώ οι Ηλείοι π.χ. που έχουν εργοστάσιο, όχι.

-Το πρόστιμο αυτό το πληρώνουν επίσης οι Πατρινοί γιατί η ιδιωτική εταιρία στην οποία έχει αναθέσει την ανακύκλωση ο κ. Πελετίδης έχει επιτύχει ποσοστό ανακύκλωσης μόλις 4.5% αντί του 50% που είχε βάλει στόχο ο Δήμαρχος.

Συνεπώς καταψηφίστηκε χθες κάτι που είναι νόμος του κράτους, χωρίς αυτό να έχει καμία απολύτως σημασία, μόνο και μόνο για να παραπλανήσουν οι Πατρινοί και να μην αποκαλυφθούν οι ευθύνες για τα χαράτσια που τους επιβάλλονται εξαιτίας του Δημάρχου.

Οι παλικαρισμοί και η αποτελεσματικότητα του κ. Πελετίδη φαίνεται ότι εξαντλούνται στην καταψήφιση ενός νόμου ο οποίος επειδή είναι νόμος του κράτους μοιραία θα εφαρμοστεί αν δεν αλλάξει, και αυτό ο κ Πελετίδης το ξέρει. Το κάνει μόνο και μόνο για να έχει λόγο να φωνάζει και να ρίχνει στάχτη στα μάτια των πολιτών.

Η υποκρισία του δεν έχει όρια.

Εμείς θα διεκδικήσουμε την κατάργηση αυτού του νόμου, γιατί δεν χρωστάνε οι Πατρινοί να πληρώνουν την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής.

Τον καλούμε να αφήσει τους θεατρινισμούς και να έρθει να παλέψουμε θεσμικά έτσι ώστε να αλλάξει αυτός ο νόμος.

Όλα τα άλλα είναι για φθηνή λαϊκή κατανάλωση".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις