Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο παρόν στην νέα πραγματικότητα που ζούμε

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο παρόν σ...

Σχεδόν 30 χρόνια προσφέρει αποκλειστικά σπουδές εξ αποστάσεως

Η νέα πραγματικότητα λόγω της πανδημίας, έφερε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα αντιμέτωπα με τις νέες προκλήσεις που αφορούσαν τον τρόπο διδασκαλίας στην εκπαίδευση. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), ο κυρίαρχος εκπαιδευτικός φορέας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ήταν πλήρως προετοιμασμένο για κάτι τέτοιο, καθώς είναι ένα Δημόσιο Ίδρυμα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που για σχεδόν 30 χρόνια προσφέρει αποκλειστικά σπουδές εξ αποστάσεως, χωρίς δέσμευση χώρου και χρόνου.

Ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε πολίτες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, σε μια δεύτερη ευκαιρία σε επίπεδο σπουδών. Καθώς τα χρόνια περνούσαν, το ΕΑΠ διαρκώς εξελισσόταν και πλέον αποτελεί για πολλούς την πρώτη τους επιλογή! Είναι το Ίδρυμα που αφουγκράζεται  διαρκώς τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής και με βάση αυτές,  ανανεώνει συνεχώς τα προγράμματα σπουδών του αλλά και τον τρόπο διδασκαλίας, αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες εκπαιδευτικές μεθόδους και τεχνολογικές λύσεις.

Σε μια χρονική στιγμή όπου, λόγω συνθηκών, οι διά ζώσης σπουδές τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκόσμια δεν μπορούν να υλοποιηθούν, λόγω των σχετικών απαγορεύσεων, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο από την πρώτη κιόλας ημέρα, πρόσφερε, όπου χρειάστηκε, τη δυνατότητα παροχής τεχνογνωσίας μέσω των κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων που διαθέτει, μέσα από την πολυετή εμπειρία του στην εξ αποστάσεως. Επίσης προχώρησε στη δημιουργία νέων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το ΕΑΠ πρόσφερε τη συνδρομή και την τεχνογνωσία του για τη συνέχιση της λειτουργίας των Σχολών του Υπ. Τουρισμού, με τη μέθοδο της ανοιχτής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.
  • Εγκαινιάστηκε η πλατφόρμα Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Learn από το Εργαστήριο Εκπαιδευτικού Υλικού και Εκπαιδευτικής Μεθοδολογίας (ΕΕΥΕΜ) του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) με την φιλοξενία του πρώτου Ανοικτού Διαδικτυακού Μαθήματος (MOOC) στο πλαίσιο της εθνικής πρωτοβουλίας «Μαθαίνουμε από το σπίτι». Το μάθημα «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη μεθοδολογία της εκπαίδευσης από απόσταση» αναπτύχθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου

Επιπρόσθετα των προγραμμάτων που ήδη προσφέρονται και των οποίων οι εγγραφές είναι σε εξέλιξη ως τις 29 Μαΐου, τέσσερα νέα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών αναμένονται σύντομα:

  1. «Καλλιέργειες υπό Κάλυψη-Υδροπονία», σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  2. «Διοίκηση Αθλητισμού»
  3. «Διδακτική της Γαλλικής ως Ξένης Γλώσσας»
  4. «Επικοινωνία της Επιστήμης»

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με ελεύθερη πρόσβαση σε όλες και όλους, σας ενημερώνει ότι αυτή την περίοδο η Πρόσκληση για τα Προγράμματα Σπουδών του είναι ανοιχτή, τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο όσο και σε μεταπτυχιακό (8 Προπτυχιακά, 1 Ειδικό Πρόγραμμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Κατάρτισης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών και 36 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών).

Το ΕΑΠ είναι εδώ και προσφέρει σπουδές στον ασφαλή χώρο του σπιτιού σας, με την κατάλληλη υποστήριξη από τους Συμβούλους Καθηγητές, εμπεριστατωμένο εκπαιδευτικό υλικό και τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά εργαλεία.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΕΑΠ και πιο συγκεκριμένα την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος εδώ.   

 

 

* Το άρθρο αποτελεί προϊόν διαφήμισης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά