Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

LIVE η ενημέρωση για το άνοιγμα Δημοτικών, Νηπιαγωγείων και Παιδικών Σταθμών

LIVE η ενημέρωση για το άνοιγμα Δημοτικώ...

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Η επαναλειτουργία, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου, των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, των εκπαιδευτικών μονάδων ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, καθώς και των παιδικών και βρεφικών σταθμών, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό παρά των πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στ. Πέτσα.

Σε ανακοίνωση του κ. Πέτσα αναφέρεται ότι η επαναλειτουργία γίνεται έπειτα από «ομόφωνη θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων  Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες».

ΔΕΙΤΕ LIVE την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Στέλιο Πέτσα, στις 13:00, θα συμμετάσχει η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για περαιτέρω εξειδίκευση των λεπτομερειών σχετικά με την επαναλειτουργία των παραπάνω δομών.

Η Νίκη Κεραμέως  είπε ότι αποφασίστηκε η επανελειτουργία των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων από την 1η Ιουνίου μετά την ομόφωνη απόφαση της επιτροπής. Η εισήγηση αυτή συνδέεται με την σταθερά καθοδική πορεία της επιδημίας αλλά και ότι τα παιδιά κολλάνε πιο δύσκολα. Κρίθηκε επίσης ότι η μακρόχρονη απουσία των παιδιών από το σχολείο εμποδίζει την μαθησιακή τους ικανότητα. Και αν παρέμεναν κλειστά θα έλειπαν έξι μήνες από το σχολείο. Είπε ακόμα ότι στα σχολεία τα παιδιά είναι πιο ασφαλή και μειώνουν τις κοινωνικές ανισότητες. Για τα ειδικά σχολεία είπε ότι τα παιδιά που φοιτούν εκεί το έχουν πιο πολύ ανάγκη.

Τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα είναι ανοικτά έως την Παρασκευή 26 Ιουνίου και για τους εκπαιδευτικούς η λήξη του εκπαιδευτικού έτους θα είναι έως τις 30 Ιουνίου. Οι τάξεις θα λειτουργούν με 15 μαθητές την φορά και το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά. Αν υπερβαίνουν τότε θα σπάνε σε δυο τμήματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις