Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στο λιμάνι της Πάτρας το EDT PROTEA - Βοήθησε δύτες να αποκαταστήσουν κοραλιογενή ύφαλο της Ιταλίας

Στο λιμάνι της Πάτρας το EDT PROTEA - Βο...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Μετά το πέρασμα του αγωγού ΤΑP

Ενα πλοίο που δραστηριοποιείται στον τομέα της εξόρυξης υδρογονανθρακων, έδεσε σήμερα (Δευτέρα 25 Μαΐου) στο λιμάνι της Πάτρας. Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο πλοίο μήκους 92 μέτρων και πλάτους 15 μέτρων. Είναι υποστηρικτικό σκαφος μεταφοράς προσωπικού και μηχανημάτων και έχει το όνομα EDT PROTEA. Είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σκάφος "πιάνει" λιμάνι στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Το πλοίο κάνει αυτές τις ημέρες, ένα διάλειμα μεταξύ των διαφορετικών αποστολών του στον ΤΑΡ. Μόλις τελείωσε την αναμόρφωση των κοραλίων, στο σημείο που είχαν αφαιρεθεί, για να περάσει ο αγωγός, στο San Foca της Σαλέρνο, έξω από το Lecce, κοντά στο Μπρίντιζι της Ιταλίας. Τα κοράλια επανατοποθετήθηκαν από ειδικό καταδυτικό ιταλικό συνεργείο. Τα καταδυτικά μηχανήματα μάλιστα είναι ορατά στο κατάστρωμα του πλοίου. 

Το πλοίο έχει δέσει στο λιμάνι της Πάτρας, για ανεφοδιασμό.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας EDT OFFSHORE, Γιάννης Σταμουδάκης - κατάγεται από την Πάτρα- και στο παρελθόν έχει μιλήσει στο thebest.gr για τις μεγάλες προοπτικές που έχει η Αχαϊκή πρωτεύουσα και τις δυνατότητες της εταιρείας που υποστηρικτικά θα συνδράμει τις εργασίες εξόρυξης αν όλα πάνε καλά με τα κοιτάσματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις