Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα, 19 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: 2 νέα κρούσματα, 19 οι διασωληνωμένοι

Οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου Δημήτρη Χατζηγεωργίου η εικόνα της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο έχει ως εξής: 

-Νέα κρούσματα: 2

-Συνολικά κρούμστα: 2878 εκ των οποίων το 55,2% είναι άνδρες. 626 από τα κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, 1.635 (56,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

-Νεκροί: κανένας νέος θάνατος παραμένουν στους 171 οι νεκροί στην Ελλάδα. Οι 50 ήταν γυναίκες (29,2%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 94,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Διασωληνωμένοι: 19, ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 76 ετών, 84,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Εκατό ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Έχουν συνολικά ελεγχθεί 153.963 κλινικά δείγματα.

Αναφορικά με το άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων ο κ. Χατζηγεωργίου επισήμανε ότι τα δεδομένα που έχουν στα χέρια τους οι ειδικοί δεν είναι ισχυρά. Υπάρχουν όμως πολλά ήπιας ισχύος επιχειρήματα που τους λένε ότι πρέπει να ανοίξουν. "Οι περισσότεροι από τους συναδέλφους συνηγορούν ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν. Το Ρ0 είναι πολύ χαμηλό και δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τα υπόλοιπα έχουν γίνει. Ούτε τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο θα είναι πλήρες ασφαλές. Είναι σημαντικό ότι τα παιδιά έχουν πολύ χαμηλές πιθανότητες να νοσήσουν και οι επιπτώσεις στα παιδιά είναι επίσης πολύ χαμηλές. Επίσης ο ρόλος τους στην μετάδοση είναι χαμηλός. Με αυτά τα δεδομένα η ζυγαριά τείνει προς το άνοιγμα των σχολείων", συμπλήρωσε.

 

Από την πλευρά του υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε μεταξύ άλλων: 

-Εξελίσσεται ομαλά και αυτή η φάση του ανοίγματος, τα στοιχεία είναι καλά. 

-Αύριο Δευτέρα οι ανακοινώσεις για το κατά πόσο θα λειτουργήσουν από την 1η Ιουνίου τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί. 

-Στα επόμενα βήματα εμπλεκόμαστε όλοι. Όσοι πιο πιστά τηρήσουμε τους κανόνες υγιεινής τόσο ενισχύουμε την ασπίδα προστασίας που έχουμε δημιουργήσει. 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις